Hanna

Ledig fredag med plugg och sol
Godmorgon, här sitter jag i solen. Det är helt underbart skönt och jag njuter. Rickard var snäll och lät mig ta sovmorgon. Vaknade vid åtta när ett av barnen gick till skolan och stängde dörren så då klev jag upp. Vet inte om jag egentligen känner mig piggare än när jag går upp där vid halv fem när jag ska till jobbet. Men det är skönt att sova. Dagens planer är plugg, började med uppgiften igår och har både läst och svarat lite på en av frågorna. Planen är faktiskt att bli klar idag. Sen får jag sommarlov.
Jag känner att jag har lite ett dilemma vad gäller skolan, kanske skrivit om det tidigare. Men i höst ska vi göra praktik och alternativen för mig är:
- ta semester för att göra praktiken.
- ta csn-lån de tre veckorna.
- ta tjänstledigt.
Inget av alternativen lockar faktisk. Vill varken ta semester eller lån för att kunna göra praktiken och att ta tjänstledigt är inget alternativ heller för det har jag inte råd med. Så det jag funderar på då är att göra mitt examensarbete men att ta praktiken senare. Det jag måste fundera över är hur viktig en examen är för mig. Hur tänker du kring det hela?
Jag och Rickard gick ut och tog en underbar kvällspromenad i solen i gårkväll. Hur underbart skönt var inte det! Det här är helt klart den bästa tiden på året! Sommaren är fortfarande framför oss och kvällarna är ljusa länge!
 
 
 
 
Elin | ute med självbiografin "Genomskinlig grå" 23 april 2020

Ogillar sommarn extremt mycket men jag kan hålla med om - & jag älskar kvällarna/nätterna på sommaren, så mysigt med kväll/nattpromenader då!

Therese Carlsson

Vad härligt att ni tog en kvällspromenad 😊.. Jag hoppas på att det kommer bli en skön sommar men jag är väldigt skeptisk men vi får se om värmen stannar det vill jag dock 😉

jessica

oj ja jag förstår ditt dilemma lite där, lite pest eller kolera sådär, det funkar inte att du får göra på något sätt så du kan ha praktiken på den arbetsplats du redan är på ? När jag läste uska kunde man göra lite så, huvudsaken var liksom att man kunde göra det man skulle göra få kontakt med på den praktisk platsen, så många kombinera ju att va på ställen där dom redan jobba, och gjorde praktik uppgifterna där liksom. jag gjorde också min sist praktik period på ett ställe jag hade varit förut, men det spela inte så stor roll, bara man kunde göra det man skulle där liksom.😊❤

Svar: Problemet är att jag läser till specialistundersköterska inom psykisk ohälsa så praktiken måste ha anknytning till det. Nu är jag på lungmedicin så jag kan inte ha praktik där.
Hanna

Paulina

Vad skönt att du fick lite sovmorgon. Förstår att det blir ett svårt beslut. Men praktik ingår ju i utbildningen så är kanske bra att göra den ändå.

Orsakulla mamma vid 20 - Porslin, pudelmamma & specialpedagog

Är det ekonomiskt som det känns jobbigt för dig? Eller av andra skäl? Eller jobbigt är ju fel ordval menar om det är det som känns som svårt att välja utifrån? I så fall kan du kanske kolla om det finns något stipendium att söka? Vart skulle din tre veckors praktik vara? Tänker om du kan be om att få göra den på din arbetsplats eller validera?

Svar: Det är det ekonomiska som är problemet och jag vill inte lägga semesterdagar på praktik.
Hanna

Lexochlogan

Det där är svårt att ta beslut om, förstår dig det är inte så bara och visst vill du bli köar det förstår jag men samtidigt skall det ju funk med allt annat och ekonomin är ju så viktig med. Hoppas det löser sig

Tess

Ja hoppas att de löser sig med praktikplats o allt. Ja minns då ja läste till uska - hade jobbat inom äldreomsorgen länge as flera år o ändå skulle ja få gå praktik på ett - kände mig så utnyttjad ja fråga om ja fick jobba ist för praktik för ja jobbat så länge - nope.. då skulle ej mina poäng gälla i utb bla bla de va nå tjorv trodde ja skulle bryta ihop

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress