Har jag hittat träningsglädjen igen?

Tidigare idag skrev jag ju ett inlägg om hur tankarna spinner och hur tufft det är med keto. Indirekt iallafall. Om eventuella val som jag kanske måste göra framöver. Saker som jag funderat över tidigare helt enkelt. (HÄR kan du läsa inlägget jag skriver om.) . Men det är inte klokt vad saker och ting kan ändras på samma dag, bara några timmar emellan. Innan lunch idag så sprang jag på löpbandet. Rickard hade gett mig uppgiften att springa två kilometer så snabbt jag orkade. Jag sprang på 9 minuter och tio sekunder och känslan förvånade mig en aning. Visst var det jobbigt men inte så där jobbigt som det var senast jag sprang tempo. Och då sprang jag ändå snabbare idag än vad jag gjorde förra gången jag körde ett tempopass. 
Ikväll tränade jag även ett pass styrka med fokus ben och rumpa, en ny variant som jag inte gjort förut. Inte nya övningar såklart men själva uppbyggnaden av passet. Rickard gav mig förslaget att köra 30×30, köra övningarna i 30 sekunder och sedan vila 30 sekunder. Varje övning kördes i fem set och totalt tog passet 20 minuter. 
Dessa övningar blev det:
  • höftlyft med vikt
  • upphopp på matta 
  • knäböj
  • utfallsteg med hopp 
                                                                               
Jag satte upp som mål i december att hitta tillbaka till att känna den där sprudlande träningsglädjen som varit som bortblåst under nästan hela 2019. Träning gjorde mig inte glad utan efter varje pass så kände jag mig så missnöjd. Missnöjd på grund av känslan, att nivån jag är på inte är samma som förr. Men idag känner jag att det börjar vända.  Ikväll längtar jag faktiskt efter nästa pass, fast jag redan kört två idag. Det är en känsla som jag faktiskt inte haft på ett tag! Sen har jag såklart gjort bra pass men jag har ändå haft den där gnagande känslan om hur jobbigt allt är. Härifrån kan det bara bli bättre nu! Känns skönt faktiskt!

 
 
1 charlottelinden.se:

skriven

Gud vad underbart att det börjar vända och att du börjar hitta tillbaka till träningsglädjen! Jag har också känt att jag tappat min lite grann den senaste tiden.. Man vet ju att den kommer tillbaka inom sinom tid men det är tungt under de perioderna.

2 Moa Larsson:

skriven

Jag har också haft en jobbig känsla när det kommer till träning under ett tag... Himla skit alltså! Men jag antar att det är för att vi har så mycket andra bollar i luften... Får ta tag i träningen när flytten är klar!

3 Ellen - tävlingsryttare :

skriven

Härligt!

Kommentera här: