Att fokusera på skuldergördeln

Det är sällan som jag tipsar om övningar för armar och axlar. Det brukar bli mest mage, rumpa, ben, ja de där stora muskelgrupperna som alla tänker på. Det är dock lätt att glömma att även de små musklerna behöver träning. Så därför ska vi idag fokusera på axlar och skuldergördeln. Små övningar som inte ser märkvärdiga ut (som alltid med pilates) men som garanterat hittar de där små musklerna som också är viktiga att träna. Dessa övningar som jag ska presentera för dig är lite trixiga i text så därför kommer varje övning på video också.
  • Sträck armarna rakt fram, handflatorna mot golvet. Tänk dig att du vill sträcka dig mot något så du låter axlarna komma framåt. Placera axlarna på plats igen och samtidigt pressar du skulderbladen mot varandra. Den känslan jag är ute efter är hur skulderbladen rör sig från varandra och mot varandra.
  • Du kan också göra denna övning i tabletop, händer i linje med axlarna och knäna i linje med höfterna. Ha raka armar och fall ner mellan armarna utan att böja dom. Pressa upp igen genom att föra skulderbladen mot varandra.  En liten flexion kommer det bli men får inte bli lika stor som i en cat stretch. 👇👇
  • Övning två är en rörelse som kommer utmana din rörlighet. Fokusera på att låta skulderbladen falla ner mot ryggen när du sträcker armarna uppåt och du vill inte ha axlar som örhängen. Du kommer kanske märka att du inte kommer så långt med armarna om axlarna vill krypa uppåt.
 
  • Rotation i axelled. Du behöver ett gummiband för den här övningen. De är inte dyra och finns i alla sportbutiker. Sträck armarna upp över huvudet, rotera bak och sänk armarna så långt ner som du kan. Cirkla upp med armarna, hela vägen ner mot höfterna.
  • Abduction och adduction i axelled. Här behöver du också gummibandet. Sträck ut armarna åt sidorna. Ha motstånd i bandet och sänk armen ner mot golvet och snett bakom dig. För upp armen igen. Du kan välja om du vill göra alla på samma sida först och sedan byta eller köra varannan sida.
 
1 Moa Larsson:

skriven

Hej från en som precis lyssnat igenom hela plattan från Sarah Dawn Finer efter ditt tips i söndagsinlägget. TACK! Övningar för axlar och skuldror är någonting jag personligen verkligen behöver. Där har jag nästan all min överkroppssmärta och där beordrar jag sambon att trycka varje kväll. Egentligen borde det ju vara bättre att avsätta lite tid varje kväll för att träna upp det. Kanske är det här inlägget min spark i arslet, du brukar ha den effekten på mig och det är jag glad för! Kram.

2 Tess :

skriven

Men gud va bra med såna övningar :) tack för tipset vännen :D Jag älskar när du lägger upp tips om massa övningar o sånt med tanke på min rygg o att jag måste ta tag i övningar också o börja träna

3 Fröken Rödlök :

skriven

Det är det här hag gillar med din blogg. Att du tänker på allt. Att du tar dig tid och skriver ner, förklarar, tar bilder och filmar och visar oss. Tack.

4 jessica:

skriven

men så bre tips på övningar du ger, kul du gjort en liten video med den måste ja kolla på senare 😊

Kommentera här: