Fem en fredag vecka 13: Vår

Precis som jag skrev imorse så tog jag en tupplur i soffan. Problemet, haha, är att det inte bara blev en tupplur. Jag sov säkert två timmar, inte effektiv då Ida var på prathumör och väckte mig med sina små kommentarer om leken hon var i. Efter min... hrm.... tupplur gick jag och Rickard ut på en promenad. Det känns verkligen att det är vår i luften. Det var varmt bortsett från vinden som var rätt så kall. Men hörreni.. Det är ju Fem en fredag igen så vad passar bättre än att svara på våriga frågor så här idag när det verkligen känns i luften att det börjar bli vår på riktigt.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.
  1. Vilka vårtecken har du sett på sistone?
  2. Vad är vår för dig?
  3. Har du utemöbler du ställer fram runt den här tiden?
  4. Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över?
  5. Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid?
1. Tussilago, men även att temperaturen börjar öka. I rabatterna kommer det upp gröna blad och imorgon ska jag se hur det går med min rabarberplanta och om jordgubbarna börjar komma upp nu.
2. Vår för mig är kunna sitta ute vid husväggen med något gott att dricka. Gärna en iskall smoothie. Men vår för mig är även när man ser hur livet sakta men säkert återvänder efter en lång vinter.
3. Utemöblerna är redan framme men under en presenning för att skydda under vintern. I helgen vill jag dock få fram våra möbler så jag kan sitta ute med en mugg te och så läsa min kurslitteratur.
4. Vinterjackan hänger fortfarande framme och jag anpassar jacka efter temperaturen. Imorse till exempel så hade jag på mig träningsjackan till jobbet.
5. Nej, inte direkt. Men några i min närhet reagerar när klockan ställs om. Jag personligen tror inte att det är nyttigt att hålla på med klockan fram och tillbaka så där och jag hoppas att det ska bli klart snart med en bestämd tid och inte det här hoppandet som vi har nu.
 
 
1 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Åh tussilago, jag har inte sett någon ännu men flera pratar om att de sett :D. Det är helt klart ett vårtecken :D.

2 Paula:

skriven

Ja nu slutar vi med sommartid, det är bara trams. Ha en skön vårvinterhelg

3 Anna:

skriven

Idag har det verkligen varit härligt ute. Jag kör fortfarande vidare med vinterjackan, men skulle mer än gärna börja använda vårjackorna snart.

4 Sandra:

skriven

Jag tror inte heller detta med klockan är nyttigt för våra kroppar 😒
Vet att grannens höns som även ser till att vi får ägg blir knepiga när vi ändrar om klockan. Om djuren går bananas, hur är det inte med oss själva.

5 Amanda:

skriven

Haha ja det där med tupplurer gör jag också och oftast blir det ungefär 2h vilket kanske inte är så bra jämnt😂 Men det är skönt att sova på soffan

6 Matilda Berlin:

skriven

Nej vad kul att läsa!! Du anar inte hur vårpeppad jag blir nu när jag sitter här på Dubais flygplats, liksom något slags mellanland mellan semester och verklighet, haha! Plötsligt känns det inte lika jobbigt att kliva på planet hem ;) kram <3

7 Kathrinea:

skriven

Haha typ så blir alla mina "powernaps" ställer klockan på 20min men råkar sova några timmar istället :D

8 www.nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Så super bra tips att ta till soffan som hjälp. Det har jag aldrig tänkt på, tack för tipset :)

9 Johanna:

skriven

Lämnade faktiskt min vinterjacka hemma nu, känns lite riskabelt, men va sjutton. Har duo hittat tussilago??? ÅÅÅH det är ju finaste vårblomman tycker jag <3 Mysigt att kunna sitta ute och läsa i helgen och lyxigt med en lång tupplur. Det ska jag också ta imorgon eller iaf i veckan. Kram!

10 Elisa:

skriven

Åh rabarber, när blir det dags att äta den? Du sätter lite huvudet på spiket när du skriver om hur livet återvänder efter vintern. Visst är det så, kropp och själ till all natur. :)

Kommentera här: