Fem en fredag vecka 8: Ålder är bara en siffra

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag. Elisa
  1. På vilket sätt är du äldre än vad du är?
  2. På vilket sätt är du yngre än vad du är?
  3. När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
  4. Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
  5. Har du någon gång ljugit om din ålder?
1.
Oj det var en bra fråga. Kanske att jag som 35-åring har en son som är 15 år. På föräldramötena är det alltid jag och Rickard som är yngst.
2.
Ja, att jag är tramsig ibland. Jag har väldigt lätt för skratt och bjuder väldigt gärna på mig själv. I vissa sammanhang kan jag på grund av det känna mig nästan lite oseriös. Eller inte att jag är oseriös, fel ordval; men att de andra är så mycket vuxnare än jag. Jag ser även yngre ut än vad jag är. Folk blir alltid förvånade när jag berättar min ålder.
Appropå att vara tramsig. Jag älskar min Rudolf med röda mulen-luvan. Och nej, den är inte för mycket. :-)
3.
När jag ser våra unga vikarier som går i gymnasiet eller som är runt tjugo år. Jag menar, när jag var tjugo hade jag precis blivit mamma. Jag känner mig också lite äldre när jag lika gärna kunnat vara mamma till en del av domarkollegorna. 
4.
Att tiden är dyrbar, att vi bara har en viss tid på jorden och att för varje dag som går har man en dag mindre. Men det här är väldigt tungt att tänka på så jag försöker att inte tänka på det allt för ofta för då skulle jag bli knäpp.
5.
När jag som tonåring skulle försöka köpa ut cigaretter. Det var inga problem för klasskamraterna att få köpa men för mig var det nobben direkt. Tur var väl det.
 
 
1 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Spännande att läsa, det där med föräldramöte känner jag också väl igen. Många gånger man sitter där och inser att man är yngst :)

2 Lillan Kind:

skriven

Åh vad jag gillar din Rudolf med röda mulen-luva!😁 Jag känner igen mig en hel del i hur du beskriver dig själv i punkt två! Visst är det roligt att kunna vara lite tramsig ibland och bjuda på sig själv!😆

3 Michelle :

skriven

Detta va kul att få läsa om dej , hade ingen aning om att du va 35 år . Du ser yngre 👌🏻 Och har en son på 15 år . 👍

4 Kamilla:

skriven

Ålder är verkligen bara en siffra. Det finns de som är 50 som är unga och fräscha i både sinne och kropp medan andra med samma ålder lever som 70. Just därför spelar inte ålder någon roll tycker jag. Människan är det som är viktigast.

5 Sandra:

skriven

Jag har också det problemet att människor inte riktigt tror att jag snart är 40 utan gissar på 30. Det som tar priset är ju att jag då och då fortfarande får visa leg på systemet haha.
När jag var yngre så tyckte jag att de som var 40 var så vuxna, så allvarliga och klädde sig damigt. Jag är ju inget av det utan räknas som den där barnsliga knasbollen ännu. Hur kan det vara att det är så stor skillnad på mig och min mammas generation?! 😮

6 Paula:

skriven

Faktiskt så älskar jag också att vara barnslig och tramsig, sluta aldrig med det! Jag blev mamma tidigt jag också, o idag som 64 med ett barnbarnsbarn på 7 så är jag från en annan planet! Men det är bara att gilla läget! Ha en skön helg och tack för dina härliga foton man blir glad av

7 Lisa Käller:

skriven

Känner igen mig i att vara yngst på föräldramöten. Jag fick min son när jag var 22. Men, fasiken vad fräscha vi kommer vara när barnen tar studenten! 😂🎈✌

8 Yela:

skriven

Håller med om att du ser yngre ut än vad du är, får själv också höra de ofta men tycker inte de är kul haha 😅 Är 22 snart och har flera gånger fått visa leg på energidryck (15 års gräns) Men lär väll uppskatta de när jag blir äldre!

9 Lexochlogan :

skriven

Ja ålder är bara en siffra, att jag är 35 år, snart 36 är det ingen som tror, förevigt ung 😍🙈

10 Eva Trillian:

skriven

Vi behöver fler sådan luvor i världen! :)

Svar: Det tycker jag med!
Hanna

11 birgitmaria:

skriven

Jag gillar din Rudolf-mössa. Sånt skulle jag oxå kunna göra.

12 Elisa:

skriven

Jag har nog inte reflekterat över din ålder mer än att du har äldre barn samtidigt som du ser ung ut, och så visar det sig att du bara är 35! :)
Att vara tramsig och bjuda på sig själv är ju härligt. :D

Kommentera här: