En övning jag har svårt för

Det finns en övning som jag har väldigt svårt för. På grund av mina korta baksida lår relaterat till all löpning är jag stel som en pinne. Övningen heter saw och du ser den ovan 👆👆 Jag är ju medlem på onlinestudion pilatesanytime men det vet inte Facebook så jag får ofta upp reklam för den sidan i mitt flöde. Då såg jag en variation på övningen som jag kände direkt är något för mig.
Nämligen samma övning liggandes på rygg, benen svagt utåtroterade (tänk hälarna mot varandra), flexa fötterna. Jag roterar mot ena sidan, sträcker armen, sträcker mig uppåt/framåt och samtidigt drar jag benen mot mig. För att fördjupa stretchen och för att bibehålla höjden på benen. Jag vill inte att benen sjunker mot golvet i rotationen. Återgå till utgångsposition och rotera till andra sidan. Tänk i rotationen att du ska uppåt och inte åt sidan. Att tänka uppåt/framåt fördjupar kontakten med yttre/inre sneda magmusklerna och du får en effektivare träning för magmusklerna.

Uppdaterat 17/12
Jag fick frågan vad som gör övningen svår för mig och det är just att jag har så korta baksida lårmuskler. Att rotera och samtidigt sträcka mig fram över det raka benet är så jobbigt. Det känns liksom som att jag inte kommer någonvart. Samma övning ståendes är inte lika problematiskt.
1 Paulina :

skriven

Kul du delar med dig av detta du har svårt för! Låter super svårt haha. Men tycker du fixar det bra ändå 😍😍 såå smidig du är?

2 Therese:

skriven

Det där skulle jag verkligen inte klara av jag är inte vig alls utan snarare stel som en pinne skulle nog inte komma upp om jag låg så där =) bra kämpat och det är kul att se att du fortfarande håller på med detta jag själv tröttnar och ger upp

3 Emma Engström:

skriven

Denna övning kanske man skulle testa på, det är så mycket man inte hört om innan! Dansade under flera år så tack vare det är jag ganska rörlig och smidig liksom :D

4 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

skriven

Jag känner bara smärta när jag ser detta haha. Alltså jag har långa ben och sånt där skulle jag aldrig fixa att göra får helt sjukt ont i vaderna bara av att se detta :D. Fast blir samtidigt otroligt imponerad av dig :D.

5 Amanda:

skriven

Men vad kul att du visar vilka övningar du gör :) skulle aldrig klara dom själv tyvärr då jag är väldigt ovig hehe men roligt att läsa sådan typer av inlägg :)

Kommentera här: