Sommarens bästa bok

Jag har läst en del böcker i sommar:
- Den lilla bokhandeln runt hörnet
- Överraska mig
- Livet kan börja
- Morgon i Jenin
- När livet börjar om
- Norra latin
- En andra chans
- Vänförfrågan
Den bok som jag ändå gillat bäst är boken ovan som jag läste ut idag. Nämligen "När livet börjar om" av Lucy Dillon. I bokhyllan har jag fyra böcker av henne och jag har läst tre av dom. Det här är typiska feelgoodböcker. Böcker som lämnar en med en glad känsla. Boken ovan handlar om Libby och Jason som ska renovera ett hotell på landsbygden. En dag inträffar en otäck olycka precis utanför hotellet och kvinnan som är med i olyckan tappar minnet. Det blir såklart diverse förvecklingar men vad tänker jag inte berätta. Det är fascinerande att få följa under bokens gång hur kvinnan med minnet sakta återfår sitt liv. Hur relationer ställs på prov och överlever de tuffaste motgångarna. Det är trovärdiga människoporträtt och jag älskar Lucys träffsäkra sätt att skriva och skildra människorna. Hennes förmåga att göra karaktärerna levande. Det enda som jag stör mig på, men det är inte författarens fel eller storyn, är hur vissa ord blivit riktigt konstigt översatta. Som att översättaren inte kommit på vad det heter på svenska och hittat på sin egen tolkning. Men det är en petitess, läs boken!
1 Sofie:

skriven

Tack för tipset 🙂 gillar när dom gör filmer av böcker så man slipper läsa, jag är kass på att läsa 🙄

2 Emma Engström:

skriven

Åh denna har jag hört från fler att de tycker om, spännande! :D

3 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

skriven

Den låter riktigt fin :D. Nu börjar jag jobba om en vecka så känns långsökt att jag ska hinna läsa mera. Men kanske får ta den till nästa sommar :)

4 Moa Larsson:

skriven

Åh Hanna, ja ja ja ja ja! Den här listan behövde jag verkligen. Ska spara det här inlägget som favorit i telefonen och titta på böckerna så fort jag har tid 🖤 Kram fina!

5 mikarobin:

skriven

Bra bok, har inte läst alla på listan. Några tipps från mej, Ängeln på 7e trappsteget, Birgitta Stenberg "Eldar och is" (Det är
min Mammas Kusin eller syster) förmodligen syster, sen har vi ju då Ulf Lundell Vardagar 1 och 2 helt underbar läsning, han har sån humor ibland undrar man om han vet om det själv :) sånt ordflöde, det går bara inte att sluta.
Mvh Micke

Svar: Tack för tipsen! :-)
Hanna

6 Amanda:

skriven

Du hann med några böcker under sommaren vilket är så härligt. Själv lyssnar jag nu på den lilla bokhandeln runt hörnet varje kväll när jag ska sova. Och vet du, Tack för att du tipsade om den. Den är så mysig att lyssna på :)

Kommentera här: