Hanna

Snubblade över ett bra citat
Imorse när klockan ringde så var min första tanke att nej jag ska inte upp. Men så kom jag på att jag skulle ju till skolan idag för terminens första närträff. Vi har lunchrast nu så jag passar på att kika in en sväng. Vi har pratat om terminsutvärderingen och kommande uppgifter. Nu efter lunch antar jag att vi kommer prata om etiska dilemman. Det tror jag kommer bli en väldigt intressant och givande diskussion.
Jag snubblade över citatet ovan på facebook idag.Tycker det är så talande på något sätt. Vi är alla känslomänniskor och att inse att man inte behöver göra det som den första känslan säger att man ska göra tänker jag är en träningssak. Hur lätt är det inte att låta känslorna påverka hur man lever sitt liv. Känslor är lite som tankar också. Jag tänker att känslor precis som tankar kommer och går och jag kan hela tiden göra att aktivt val vad som ska få styra. Känslorna eller förnuftet? Sen finns det såklart vissa situationer där man kanske måste gå på känslan för att våga utmana sig själv och inte fastna men jag tror att det är farligt att lita helt på känslor. De kan ta oss på avvägar. Vad tänker du om citatet?
Anonym

Jag vaknade as tidigt.. vilket är as jobbigt klara verkligen inte Av att vara vaken för länge!
Låter som du haft en bra dag ändå! Fina du😍😍

Pärla

Jag vet att jag är känslostyrd, det förnekar jag inte. Önskar dock att jag kunde vara lite tvärt om, vad mycket enklare saker hade varit.

Amanda

Tycker om citat 🤗 det här va ett väldigt fin citat man ska nog inte lita på känslor alltid

Josefine

Ja mycket handlar om tankesättet och viljan! Det är samma som den " train your mind to see the good things in the bad things". Typiskt ett citat om att allt handlar om hjärnan och våran inställning!

Sofia Werlin - mammaliv & hälsoliv

Ett himla bra och tänkvärt citat! Och man kan aldrig få upp ögonen för ofta genom diverse citat tycker jag :)

Fröken Rödlök

Åh jag är nästan avundsjuk på att ni ska diskutera etiska dilemman.. Kom ni fram till må it intressant?

Anna

Jag håller med till viss del. För min del har det däremot blivit lite för mycket av att låta tankarna styra över känslorna den här sommaren. Det gäller att hitta en balans däremellan så att man inte blir helt avtrubbad :)

Jennysvardag

Vilken tur att du kom på att du skulle upp och åka till skolan. Jobbigt nät man först tänket att man inte behöver gå upp haha 🙈 Hoppas att det gick bra efter lunch.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Jag kan personligen bli provocerad av såna där citat, det betyder underförstått att man inte är tillräcklig som människa om man är svag. Jag vet att jag är förbannat svag som person, jag avskyr när folk säger att man är stark för livet gett en massa törnar. Som att man går genom livet och ska vara glad för varje smärtsamhet som kommer över en. Det är klyschigt på något vis :/

Svar: Tack för din tänkvärda kommentar. Jag förstår vad du menar till viss del. Jag håller dock inte med om att man skulle vara svag som människa. Jag ser citat av den här typen som ett verktyg. Att ändra sitt sätt att tänka. Om man till exempel fastnar i mönster som det är svårt att bryta. Att man i mångt och mycket kan påverka hur man ser på saker.
Hanna

Emma

Jag tycker citatet är riktigt bra. Sånt man behöver läsa och påminna sig om ibland

Marie

Imorse var jag sjukt trött då kl ringde ville bara sov om, jisses inte sant liksom

Therese Carlsson

Va kul att du har börjat skolan igen 😊 hoppas det gick bra idag

TwinMom.se

Jag tycker citatet är bra! Det är så lätt att låta känslorna ta över och det är npgot jag själv måste träna på!

Diana Saelöen

Jag tyckte att det var ett bra citat dom kan tolkas på flera olika sätt. Lite beroende på var i livet man befinner sig. Jag tror alltid att det är bra att träna sinnet.

Amanda

Låter som ett träningspass jag gör varje dag för ibland så låter jag mina tankar köra över mig men så även mina känslor men jag försöker alltid lyssna på magkänslan och vad förnuftet säger. Vilket oftast går d det har blivit mycket bättre jag låter inte tankarna köra över mig :)

Ulrika Webersköld

ja det är bra med citat det är bra o tänka på speciella agar . hoppas skolträffen blev bra kram

Jessica

Djupt inlägg de gillar jag ❤️ om citat tänker jag att det är viktigt att kunna granska och diskutera med sina egna känslor kring saker, för att förstå varför man känner som man gör ❤️

Mrs.Kjellström

Skönt att vara tillbaka till de vanliga men kanske segt att gå upp tidigt :)

Citatet säger så mycket men jag gillar att känna och "lever" på känslorna

Moa Larsson

Jag ÄLSKAR citatet. För allting sitter ju mer eller mindre i hjärnan. Och den behöver träning precis som allting annat. Konstigt det där egentligen hur man så ofta tänker på träning i annan bemärkelse men missar den psykologiska biten som faktiskt är den som tar oss allra längst.

Michelle

Den här var våldigt bra , är det ok att jag lånar dem ?

Svar: Ja det är okej.
Hanna

Mina

Jag är en känslomänniska och likaså en ältare. Måste älta runt alla dessa känslor innan man kan ta ett beslut. Jag har fått jobba mycket med detta och måste säga att jag nu kan lita på en första känsla och utmana mug själv i stället 😀

Julia

tycker de va ett riktigt bra citat och tpnkvärt :) hoppas de blev en bra dag i skolan

Fnulan

Humm... jag blir lite dubbel av det citatet. Jag tycker inte att känslor är en svaghet utan en styrka i sig som jag inte vill förlora för att min hjärna kan ta bort det jag känner med träning. Jag vill få känna men jag vill inte må dåligt över känslorna och då måste hjärnan agera.. Hmmm.... Förstår du hur jag menar?

Kamilla

Jag tänker nog att känslor kommer och går precis som livet gör. Sedan är det vi måste välja hur vi ska agera på dem - hur vi ska lyssnar, tänka och säga. Det är där vi ska försöka göra våra val. Tyvärr så är det inte alltid så enkelt som att göra ett val. Även om man i tanken gör ett val så kanske man inte har förmågan till att agera och handla på dem. I tanken finns vilja de vi ska sträva efter

Sandra Bäckman

Jag tror definitivt att man kan träna hjärnan att låta bli att gå på känslor. Jag kör mantran, positiva affirmationer för att ändra mina känslor, omprogramera dem liksom, att de ska bli mindre rädda, att få känslan att inse att jag inte är ett offer eller svag pga det jag gått igenom. Det jag kan göra är att stärka mig för att förbättra min livsvaro och få andra förstå att man inte är ett offer pga allt jag går igenom ❤

Anna

Så otroligt fint och bra citat! Älskar när citat verkligen tar tag i en. Kram! <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress