Fem en fredag vecka 14: Intryck

Som vanligt så var jag uppe tidigt imorse. Skulle plugga lite men just nu känner jag inte att jag kommer någon vart då det ska göras en basgruppsuppgift. Funderar över om jag ska tjuvstarta lite i trådarna jag skapat men tror inte det är någon bra idé. Så istället har jag bloggat lite, läst i boken jag pratade om häromdagen och så har jag hjälpt Sofia att lämna in sin cykel.
Det är fredag idag och dags för "Fem en fredag." Kul tema idag, nämligen intryck. Häng på du med vettja.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.
  1. Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?
  2. Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?
  3. Vilket första intryck tror du folk får av dig?
  4. Vad har du sett mest av under veckan?
  5. Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?
1.
Att jag har skinn på näsan och vågar säga det jag tycker. Inte alltid populärt kan jag säga men det är viktigt för mig att andra vet var de har mig. Hellre obekväm på det sättet än att folk måste fundera över vad jag egentligen tycker. En annan grej är att jag varit rökare. Dels som tonåring och så fick jag ett återfall 2005 då jag rökte en hel del. Nu skulle jag inte kunna röka, mår dåligt när jag måste passera personer som röker.
2.
Vilken intressant fråga. För det mesta får jag såklart ett positivt intryck. Något som jag har svårt för är de här personerna som har en "näsan i vädret-attityd". Även om de sen är snälla mot mig har jag svårt att tvätta bort den stämpeln. Första intrycket består liksom.
3.
Det intryck jag vill ge är en glad och välkomnande tjej som får andra att må bra. Som är skojfrisk, har humor och gör andra människor glada.
4.
Det jag sett mest av är mina kollegor och vårdtagarna. I helgen kommer det bli samma sak då jag jobbar delad tur både imorgon och på söndag. Men jag har även läst massor om ketos och högfettskost. Lite fel fokus bitvis kanske så måste shapea upp mig själv lite. :-)
5.
Den här frågan tycker jag hör lite ihop med fråga tre. Jag märker ju på personer omkring mig att jag får de att skratta och bli glada och det gör mig glad. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att vara gör människor glada.
1 Lotte:

skriven

Lycka till med ditt plugg, tappar du inte lätt fokus när det är så fint ute? Hoppas ni får en bra helg och grattis till era 14år❤

2 Snabela :

skriven

Det första intrycket är så himla viktigt, men ack så lätt att glömma bort. Om man har fått en dålig start så är det svårt att tycka bra om en person senare.

3 Pärla:

skriven

Har också svårt att "borsta bort" de där första intrycket, det består ofta på gott och ont.
Tror säkert folk får ett positivt intryck av dig, du verkar så härlig.

4 sofia:

skriven

Det är verkligen skönt med tidiga mornar så man hinner med mer på en dag! Gud vad roligt att få ta del av detta, jag skulle inte kunna tro att du hade skinn på näsan. Haha lite samma här, jag kan ha ett jädrans temperament ibland och det kanske inte folk tror om mig ;)

5 My:

skriven

Det är så viktigt att våga säga vad man tycker och där är jag nog lik dig! 😊
Kan du göra en keto uppdatering om hur du utvecklats?

Svar: Ja, det kommer jag göra framöver. :-)
Hanna

6 Anna Svensson:

skriven

Alltså nummer 1 har jag alltid trott om dig faktiskt! Att du har skinn på näsan är det intrycket jag fått ;) och jag önskar faktiskt mig själv lite mer av det. :) får gå en kurs hos dig 😂

7 Sofie :

skriven

Vad roligt med Fem en fredag. Hur länkar man till Elisa? :) om man vill vara med :)

Svar: I sitt inlägg som man skriver. :-) Sen lämna också en kommentar hos henne så hon vet att du är med. :-)
Hanna

8 Sofia Johansson:

skriven

Jag har lite samma probelm med pluggandet, hade tänkt att jag skulle plugga hela dagen idag men nu har hela förmiddagen gått och jag har inte gjort ett enda dugg😅

9 Elisa:

skriven

Åhh, att säga vad man tycker anser jag är en riktigt bra egenskap om man, vilket jag tror gäller dig, gör det schysst. Finns ju de som bara dundrar fram. Är helt med på att det är bäst för att slippa behöva fundera vilket kan leda till missförstånd.
Genom att bara ha läst din blogg tycker jag mig kunna bekräfta det intryck du vill ge. ;)

10 Josephine:

skriven

Jag kan inte öppna Elisas blogg. Länkar till dig istället.

11 Paula:

skriven

Det låter som om du känner dig själv väl, det är inte alla som gör. Jag sätter också ner foten när det behövs, inget att skämmas för. Och att du vill sprida glädje, härligt att höra! Trevlig helg

12 Amanda:

skriven

Jag tycker det är bra att du säger vad du tycker och tänker. Det skulle jag uppskatta att man är ärlig. Jag tycker du verkar vara en glad, trevlig och omtänksam person :)

13 Marie:

skriven

Jag har också skinn på näsan och kan säga som jag tycker, ibland blir jag för osäker bara då jag kontras tillbaka =D

14 Mösstanten:

skriven

Jag antar att om man är fotbollsdomaren så måste man bara bestämd och ha skinn på näsan.

Svar: Ja, precis. :-) Det går inte att vara feg på plan. Det utnyttjar spelarna direkt.
Hanna

Kommentera här: