Detta kommer hända när du börjar träna pilates

Pilates är designad för att jobba hela din kropp i en session och fokuserar på balans och obalanser. Visste du att pilates uppfanns av en man för män? Nu för tiden är det dock mest kvinnor som tränar pilates men det är samma fördelar för män som för kvinnor. I det här inlägget tänkte jag berätta om några av effekterna av pilates.
1. Känna dig längre.
Pilates stärker din core och rygg. Efter några sessioner kommer du ha en starkare core och förbättrad hållning.
2. Mer energi
Efter en bra workout kommer du känna dig trött och vilja vila. Pilates är dock designad för att ge dig energi med en kombination av andning och styrkeövningar. Efter några sessioner kommer du känna en ökad energi i kroppen. Det är för att den viktigaste delen i kroppen tränas. En stark mage kommer alltid ge dig mer energi och ta bort en del av pressen mot ryggen. Hur du än känner dig när du börjar sessionen kommer du alltid att lämna full med energi. Det handlar om kvalitet för kvantitet.
3. Synergieffekt
Kroppens alla muskler jobbar i team. Du kommer få kontakt med fler muskler än du någonsin visste. Pilates fokuserar på att använda alla muskler, även de små. 
 
4. Känna dig som en gymnast
Vill inte vi alla känna oss lite flexiblare? Pilates är rörelse i olika riktningar. Till exempel: flexion, extension och rotation  i ryggen. Dessa rörelser förhindrar skador, dina dagliga uppgifter blir behagligare att utföra.
5. Förbättrar prestation i andra sporter och i vardagen
Allt som du redan gör kommer förbättras. Dina muskler kommer lära sig att arbeta tillsammans och pilates kommer förfina dina rörelser. När du går och gör de där andra sakerna som du älskar kommer musklerna komma ihåg det som de lärt sig i pilates.
6. Kroppsmedvetenhet
Pilates hjälper dig att sammanfoga kropp och huvud. Den medvetna andningen och rörelsen kommer hjälpa dig att fokusera på rörelserna och förstå din kropp bättre.
7. Ökad fokus
Nyckeln till ett bra jobb är alltid fokus. Ett skarpt fokus hjälper dig att göra saker med effektivt och med bättre resultat. Under tiden du tränar pilates kommer du inte kunna tänka på din to-do-lista, jobb eller jobbiga mailkorg. För att träna rätt kommer du bara kunna tänka på vilken del som rör sig och hur den rör sig.

 

Kommentera här: