Värna om friheten

 I slutändan handlar det inte om vaccination, det handlar om frihet!
I mitt senaste inlägg om mina tankar så skrev jag meningen ovan och den tänkte jag spinna vidare på. Känns högaktuellt att fundera över vilket samhälle vi vill lämna efter oss till kommande genarationer. Våra äldre slet hårt för ett fritt samhälle, rösträtt och människors lika värde. Nu börjar det röra sig i en riktning som fler och fler börjar protestera mot. Om man ruckar på grundlagen, var kommer gränsen gå. Nu pratas det om att regeringen ska få fler befogenheter i pandemilagen i händelse av kris. Jag tycker att det känns ytterst obehagligt. Finns det verkligen vetenskapligt stöd för att ta till exempelvis lockdowns, obligatoriskt munskyddsanvändande och så vidare som motiverar hårdare tag i pandemitider? 
Det finns en annan sida av saken med. Vissa människor kan bara se positiva konsekvenser av vaccinationer. När sådana människor har makten kan det gå väldigt fel.
Att stödja obligatorisk COVID-19-vaccination för alla, innebär att stödja utlämnandet av någons medicinska status. Om vi tvingar människor att avslöja sin medicinska status, reglera deras beteende och göra intrång i deras medborgerliga friheter, är det definitionen hälsofascism, och strider mot ett fritt och liberalt samhälle.
Att skapa ett splittringssamhälle har haft, historiskt, farliga konsekvenser. Hur kommer vårt samhälle att se ut när vi förnekar människor deras valfrihet? (Läs mer HÄR,  länken är på engelska).
1 Snabela:

skriven

Jag håller med dig om att alla har fri vilja när det gäller allting.
När det gäller covid 19 vaccinet så får man läsa på mycket innan man beslutar om man ska ta det eller inte. Vad jag bestämmer mig för har ingen annan med att göra. Själv så har jag tagit det, mycket på grund av att jag jobbar på en demensvåning där alla mina brukare är i en riskzon så valde jag att ta det, mycket för att skydda mig själv och mina brukare.

Svar: Mitt inlägg hade inget att göra med om man ska vaccinera sig eller inte utan om att begränsa människors frihet.
Hanna

2 ingmarie:

skriven

Det är riktigt, riktigt läskigt! Kolla hur det blivit i ex Israel, Australien, NZ, kanada och vissa stater i USA.Och ingen verkar reagera! En del tycker t o m det är bra att man "tvingas" ta sprutorna. Helt ofattbart!

Kommentera här: