Äntligen, äntligen, äntligen

Så många motstridiga känslor har flödat i min kropp under det här coronaåret. Vill jag, vill jag inte, ska jag sluta? Kommer jag ens ihåg hur man gör? Jag pratar såklart om fotboll och att döma. I förra veckan blev det klart att ungdomsmatcherna får komma igång igen. Så ikväll har jag äntligen fått ge mig ut på fotbollsplan. Huruvida det är smart att ge sig ut och döma fotboll efter att ha gått av ett nattpass kan ju diskuteras. Men takterna sitter i, det kände jag direkt när jag kom ut på plan. Jag blev inte satt på några större prov idag, det lär nog bli mer av den varan på söndag när jag ska döma pojkar 15. Ikväll var det flickor 15. Bra mjukstart iallafall!
Min vad som bråkat med mig höll, värre var det med ett fäste vid höger knä så jag vågade inte riktigt ta i i löpningarna. Det släppte till andra halvlek. Glad att få vara igång igen! 

1 Åsa:

skriven

Har du provat kompressionsvadskydd (eller kompressionsstrumpor)? Jag fick en muskelbristning i vaden för några år sedan (vid uppvärmningen inför ett träningspass av alla gånger:-)). Jag vilade och tänjde men det ville inte ge med sig, jag kände allt som oftast hur det "knep till" i vaden när jag tränade högintensivt. Jag fick inte bukt med problemet förrän en av mina gyminstruktörer rekommenderade kompressionsvadskydd. Han berättade att det inte bara är spända muskler som leder till bristningar utan också att de vibrerar när man tränar. Genom att använda kompressionsvadskydd förhindrar man att musklerna vibrerar och blir överspända. Nu använder jag alltid skydden när jag tränar högintensivt och har inte haft problem med vaden sedan dess och det är några år sedan nu. Det är en sån otrolig lättnad.

Svar: Jag har det ibland men har tänkt köpa fler par för att kunna använda varje dag. Skulle behöva i vardagen med då jag blir svullen om benen.
Hanna

Kommentera här: