Söndagslistan vecka 30

 Känns det inte helt galet att tänka på att det är första augusti idag? Nu börjar det vara mörkt strax innan tio när jag kommer hem från jobbet. Det går så fort, tiden går fort.... Gör du något värdefullt av varje dag? Det kan inte jag säga att jag gör faktiskt. Vissa dagar bara går och sen när jag lägger mig i sängen har jag nästan lite ångest över att jag inte riktigt tagit tillvara på dagen.
Känsla: Veckan började med att jag försökte att inte tänka eller känna efter så mycket. Jag är en grubblare av rang men det har jag inte tillåtit mig att göra. En känsla av tacksamhet har fyllt min kropp efter onsdagens löptest. Tänk att det gick bra på testet, att jag kunnat komma tillbaka efter min skada och allmänt opepp till att träna.
Väder: 
Jag har varit väldigt glad den här veckan över att jag inte har semester. Särskilt de senaste tre dagarna som varit regniga och blåsiga. Igår kväll kom en riktig åskskur.
Veckans tänkvärda citat: 
"Det finns inget vaccin mot HIV,
Inget vaccin för den vanliga förkylningen
Inget vaccin mot cancer
Efter 100 års medicinsk forskning dyker ett mystiskt virus upp och ett vaccin skapas och vi förväntas alla att ta det."
NEJ TACK!
Roligaste och mest sedda: Den svenska serien "sommaren med släkten". Jag och Rickard streamade den i fredags kväll och jag skrattade så jag nästan grät. Slår solsidan och sjölyckan med hästlängder.
Finaste outfit: 
Godaste: Rickards smarriga tårta som vi åt hos mina föräldrar.
Veckans mest lästa inlägg:
Positiva punkter från veckan:
- känslan av tacksamhet gentemot vad kroppen klarar av
- att jag klarade löptestet!
- att jag fixade att inte förlora mig i negativa tankar.
- mysigt födelsedagsfirande hos mina föräldrar 
Veckans 😻😻😻: Familjetid!
Veckans 😡😡😡: Att Israel som är ett av världens mest fullvaccinerade länder nu ska börja vaccinera sina 60-plussare igen. En tredje dos.... Hur kan man se vaccinet som lösningen? Sorry men jag fattar inte. Det kommer bli en evig spiral av vaccinationer. Varför är vårt naturliga immunförsvar degraderat? Beslutet går dessutom mot WHO:s rekommendationer. Läs mer HÄR och HÄR.
Träning:
Måndag: tränat explosiva starter med Rickard
Tisdag: Vila, alltså verkligen vila. Jag fick inte ens ihop 1000 steg.
Onsdag: Löptest med godkänt resultat. Utan Rickard hade jag aldrig klarat det!
Torsdag: Morgonpromenad på dryga halvtimmen, tio minuter pilates och stretch. Jag cyklade sedan till och från jobbet.
Fredag: Vila
Lördag: Cyklade till jobbet.
Söndag: När jag skriver det här inlägget har jag inte tränat än. Men tanken är att jag ska springa något. Eftersom magen är dum igen så blir det något på löpbandet.
1 Anna:

skriven

"Den vanliga förkylningen" består av tusentals olika virus, bla. ett coronavirus. Dessa förkylningsvirus är oftast helt ofarliga och därför skulle det vara onödigt att framställa vaccin mot alla dessa. Cellförändringar som beror på virus, ex. HPV går att vaccinera sig mot. För övrigt är cancersjukdomar mer komplexa än ett virus.

Gruppen coronavirus är kända sedan länge och beforskade, jag kan inte se det orimliga i att ett vaccin mot ett coronavirus skulle kunna gå fort att få fram. Det får inte att jämföra ett coronavirus med HIV. Från Karolinska institutet: Det som gör det så svårt att ta fram ett vaccin är virusets enorma förmåga att förändra sig. Eftersom det i varje smittad obehandlad individ skapas flera miljarder nya viruspartiklar varje dag så finns det i världen många hundratals miljarder varianter av hiv i omlopp. De vaccinkandidater som hittills testats verkar bara känna igen en bråkdel av dessa virus vilket inte är tillräckligt.

Svar: Min poäng är att efter så många år har man fortfarande inte knäckt gåtan med HIV men efter inte ens ett år har man ett godkänt vaccin mot corona. Det går för snabbt och vi vet för lite. Oavsett att WHO säger att vaccinen är säkra. Det kan vi faktiskt inte veta i dagsläget och det kommer mer och mer rapporter kring biverkningar.
Nej, jag kommer inte ändra mig vad gäller min ståndpunkt kring vaccinet. Och jag kommer heller inte sluta dela mina tankar kring det
Hanna

2 ingmarie:

skriven

Gillar också Sommaren med släkten!

Och precis som du förvånas jag över hur folk gladeligen tar dessa sprutor både 1 och 2 ggr och snart 3!Sen då? Det har redan kommit nya varianter efter Delta.Mest ledsen blir jag när vänner tar det för vi vet verkligen ingenting om långtidseffekterna...

3 Björn Demme:

skriven

Helt befängt att jämföra coronavirus med HIV. Du kanske också missat eller missuppfattat(som med så mycket annat) hur extremt mycket forskningen mot HIV har gått framåt och att man HAR löst gåtan även om man inte har tagit fram ett vaccin? Om du har HIV men sköter din behandling på rätt sätt kan du leva precis som vanligt. Du har dock en kronisk sjukdom men det har du även om du ex har diabetes,
Ulcerös kolit mm mm mm. Coronavirus har man forskar på i många
Många många år och det finns garanterat inget vaccin som engagerat så många kompetenta och erkända forskningslag. Gällande biverkningar så är det kanske till din fördel att du har någon som helst kunskap kring hur man tolkar lälemedelsverkets rapporter innan du uttalar sig. Det är ÄJLIGA biverkningar som EVENTUELLT kan vara relaterade till läkemedel som nyligen givits. Ett utmärkt exempel är en är en person med flera depressionsepisoder bakom sig och som går in i en ny sådan som är sjukhuskrävande två veckor efter att ha fått vaccin. Då ska det rapporteras som en MÖJLIG allvarlig biverkan till vaccinet trots att det med all sannolikhet har noll med vaccinet att göra.

Svar: Ja du kanske har rätt i att det är en konstig jämförelse. Men jag tyckte det var tänkvärt när jag skrev det.

Dock kommer jag aldrig stötta coronavacvinet hur många erkända forskarlag än som jobbat med det. Inte den här massvaccineringshysterin och jagande av de som inte vill vaccinera sig. Jag tänker att det är sunt att vara skeptisk och inte köpa allt som myndigheter säger. Att våga läsa på och bilda sig sin egen uppfattning.
Hanna

4 Anna:

skriven

Jag är inte ute efter att få dig att ändra ståndpunkt, du har absolut vissa poänger, men det här citat stöder inte din sak då det tar upp helt irrelevanta jämförelser. Är det okej att diskutera vaccinet med dig? Annars slutar jag självklart att kommentera.

Svar: Jo det är okej när det är en bra diskussion utan tjuvnyp vilket jag tycker att vi haft hela tiden. För jag antar det är samma Anna som kommenterat tidigare?
Hanna

5 Hanna:

skriven

Ja men visst är dom lika Madicken och Elisabeth! Jag har tagit vaccinet men har varit otroligt skeptisk emot det just för att det inte är helt 100 godkänt oh att det bara togs fram på så kort tid!

6 Ditte:

skriven

Intressant inlägg med intressanta tankar. Just att ha fokus på det positiva tror jag ger mer energi i största allmänhet. Och att hålla sig i rörelse.
Vad gäller vaccin eller inte så får man handla efter hur man själv tycker. Jag är nu så gammal, 72 år, att jag valde att vaccinera mig. Döttrarna har gjort det men med vaccinationer är det som så mycket annat; Vi är alla olika.
Har under årens lopp rest jorden runt och bott och jobbat i Asien och då var det ju många vaccinationer att ta. Hade nu läst på en hel del innan om COVID vaccinet och det var inte ett helt självklart beslut att vaccinera mig. Men detta är ju inte det första vaccinet jag tar i livet och troligen inte det sista.
Men om man som ovaccinerad blir riktigt sjuk i COVID och hamnar på IVA så ingår ju det i valet man gjort. Precis som det valet ingår även för mig som valt att vaccinera mig.
Men viktigast är att man bestämmer själv hur man vill göra.
Önskar dig en fin vecka.

Svar: Tack för din kommentar, jag håller med.
Jag är egentligen inte emot att man som äldre eller om man är i riskgrupp vaccinerar sig. Funderade lite kring det idag hur tydlig jag varit med det faktumet.
Det jag däremot är emot är hur det promotas så hårt att "alla" ska ta det oavsett vad. Att det är den enda lösningen på pandemin att man vaccinerar sig. Att det ses som en osoldarisk handling att inte ta vaccinet.

Jag är också för det fria valet och kan inte förstå regeringar som med diverse åtgärder tvingar sina medborgare att vaccinera sig.

Tack detsamma!
Hanna

7 Anna:

skriven

Tjuvnyp? Jag har skrivit ett inlägg om covid på din blogg tidigare när jag skrev om min syn som IVA-sjuksköterska, var det ett tjuvnyp? Oj, skall nog inte kommentera här mer.

Svar: Nej jag syftade inte på dig när jag skrev så. Syftade faktiskt mer på andra kommentarer som jag faktiskt tagit bort. Skrev väl i mitt svar att jag tycker vi har haft bra diskussioner? Ber om ursäkt om du uppfattade det så.
Hanna

Kommentera här: