Att peppa mig till att cykla mer

Min fina syren som jag fick av en kollega på mitt gamla jobb. Hon grävde upp en planta från sin stora syrenbuske och gav till mig. Ett tag var det tveksamt att den skulle ta sig. Den har dock inte blommat än, hoppas på att den gör det i år! 
Jag fick skjuts till jobbet imorse och så tog jag med mig cykeln så jag kunde cykla hem. Tyckte inte det blåste så mycket men fick verkligen jobba. Försökte peppa mig med alla möjliga tankar. Jag får d-vitamin, frisk luft och så får jag benmuskler.  Men hjälp vad jag tycker illa om att cykla. Jag tänkte inte många vackra tankar men försökte peppa mig. Hemma väntade ju en påse med Alhgrens bilar som jag varit sugen på hela veckan.
Tanken var att jag skulle ta en härlig bild i solen men jag vart ganska suddig och fokus är på asfalten i förgrunden. Har väl kanske sin charm med...
Det här med att jag tycker så illa om att cykla har säkert att göra med att det inte direkt blir någon bra kontinuitet. Det finns ju rätt många fördelar med att använda cykeln istället för bilen:
  • Det är enkelt och skonsamt. Belastningen på kroppen blir inte lika stor som löpning. 
  • Vilopulsen sänks 
  • Bättre kondition 
  • Jag behöver inte betala tågkort, slipper leta parkeringsplats och kommer från A till B utan krångel. På den väg jag cyklar är det inte många trafikljus.
  • Man får starka ben
  • Man blir gladare. Kanske inte under tiden dock vad gäller mig.... Iallafall inte när jag får trampa på som idag. Fast igår var det tvärtom... Får tänka på de tillfällena när det går snabbt och lätt.
Googlade lite på fördelar och hamnade på en sida med myter. Blev faktiskt lite pepp på att fortsätta. Ju mer jag cyklar desto starkare ben kommer jag få och lättare kommer det då att bli.
1 Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv :

skriven

Alltså hur befriande att läsa om någon mer som inre tycker cyklande är kul. Jag cäfear numera dock, det där som du tänker med att fortsätta för jag inte. Jag är helt klart en gångmotionist avskyr att trampa och sedan gå och putta cykeln upp för. Men ja kan väl förstå att vissa finner det okej.

2 corkystyle:

skriven

Åh här har det cyklats mycket men det var när man var liten. Nu finns varken balansen och kordinationen för att det ska gå tyvärr. Som du skriver så är belastningen på kroppen väldigt liten.

3 Madde :

skriven

Jag har sagt i 10 år snart att jag ska köpa mig en cykel. Det absolut smidigaste sättet att ta sig runt i Göteborg. Jag gillar däremot att cykla. Tycker det är härligt.

4 Michelle :

skriven

Va fint att du fick den och härligt med cykla önskar jag vågade cykla men efter en incident sp vågar jag inte cykla mer

5 ingmarie:

skriven

Jag gillar cykling i teorin men inte i praktiken . ;-) I alla fall inga längre rundor. Jag cyklar varje dag till och från tuben, till sjön, till affären och/eller på spinningcykel så det får räcka.

Kommentera här: