Fem år med pilates

31 mars 2015 bestämde jag mig för att börja träna pilates igen efter några års sporadiskt tränande. Sedan 2015 har jag också behållit kontinuiteten, kanske inte alltid varje vecka men regelbundenheten har funnits. 2015 var också året då jag började drömma om att bli pilatesinstruktör. Så jag gick en pilateskurs 2016 via aerobics weekend och jag tyckte det var en bra kurs där jag hittade muskler jag inte visste om att jag hade. Jag skulle även gå del två av den pilateslärarens kurs men av någon anledning så hoppade hon av. Så det blev ingen kurs och jag kämpade väldigt lång tid med att få tillbaka pengarna. Till slut när jag hotade med att jag skulle gå till kronofogden så fick jag tillbaka mina pengar. Så illa!
2017 gick jag ju min pilatesutbildning i Basi Pilates (Body Arts and Science International står det för) och det var den perfekta utbildningen för mig. En inriktning som bibehållit den klassiska pilates men också grundat den på modern forskning.
Min första teaser 7 april 2015
Det jag drömmer om är att:
- Gå Comprehensive Teacher Training Course (CTCC).
- Gå Legacyprogrammet med Mentor 1, 2, Master och Honour.  Dessa två mål sträcker sig under en lång tidsperiod. Jag ska "bara" gå klart skolan, spara pengar så jag har råd med utibldningarna och framförallt så måste jag skaffa mig mer erfarenhet. Både med egen träning och att hålla klasser.
Det jag planerar just nu:
- en workshop i Stockholm med en pilateslärare från USA.  Den blir i september. Om nu inte coronan förstör allt vill säga. Just nu får amerikanerna inte resa till Europa. Ja, inte vi heller för den delen.
                                                                
 
 
 
1 Emma:

skriven

Tycker det ser så härligt ut med Pilates, vill verkligen börja med det men de känns som man måste va rätt vig. Jag är lika vig som ett kylskåp haha

Svar: Nej du måste inte vara vig. Du tränar både styrka och rörlighet. Alla övningar går att modifiera. Jag är också stel.
Hanna

2 Snabela :

skriven

Förstår dig till fullo att du tänkte dra in kronofogden när du inte fick tillbaka dina pengar. Det spelar ingen roll vilken summa det är, jag tycker att man alltid ska betala tillbaka pengarna.

3 Amanda :

skriven

Vad grym du är sol lyckas håla motivationen hela tiden det har jag svårt för när det gäller youga ❤️

4 Pärla:

skriven

Tiden går verkligen fort. Kul när man hittar något man gillar. Men tråkigt med kursen och att man ska behöva strida så. Hoppas du får tillfälle och möjlighet att gå de andra. Workshop låter kul.

5 Fröken Rödlök:

skriven

Det är så roligt att läsa det här. Du har verkligen hittat din grej och om jag förstår det rätt, så gör du det jäkligt bra också!
Jag minns när jag kom in på din blogg första gången och bland de första inläggen jag läste var att du gav tips på träning, du var ute i naturen om jag inte minns helt fel. Underbart! Härligt med dina mål också!

6 Diana Saelöen:

skriven

Åh, hoppas verkligen kursen blir av, du har ju kämpat så mycket med det här. Bra att du inte gav upp med att få pengarna tillbaka...rätt ska ju faktiskt vara rätt. Jag har som jag säkert nämnt innan aldrig provat pilates...funderar på om det är något för mig som har både fibromyalgi och övervikt

7 Paulina:

skriven

Vad roligt att ha hållit på med något så länge. Kan tänka mig att du är duktig nu 😊 Det är tid som krävs för att bli bra på något 🌸

8 Tess:

skriven

Alltså lätt jag hade testat pilates :) Men dock måste man vara mer vig men å andra sidan jag kanske fixar det :D Jag älskar när du lägger upp såna här inlägg :D

Svar: Nej det där är en myt! Du måste inte vara vig för att träna pilates. Tvärtom är ju pilates ett perfekt sätt att bli mer vig. Och samtidigt bli stark!
Hanna

9 Sandra:

skriven

Men wow vad kul och härligt det ser ut! Dock så är jag inte alls sådär vig, eller har det tålamodet som krävs för att göra pilates eller yoga. Skulle nog behöva det tror jag 😊

Kommentera här: