Skurugata, södra Sveriges högsta vattenfall och Säby kyrka

Torsdag är utflyktsdag! Iallafall den här veckan när både jag och Rickard är lediga. Till slut föll valet på Skurugata. Det är ett naturområde i Eksjö och det är andra gången som vi besöker stället. Det är en 600 meter lång gata, en ravin. Klippväggar tornar upp längs med sidorna. Det är sten, rötter och stockar. Vissa partier är lite besvärliga och det gäller verkligen att hålla tungan rätt i mun. Efter ravinen så slingrar sig vägen upp på Skuruhatt där det blev en fikastund och jag njöt av utsikten.
Underbar tur!
I Aneby finns det lilla samhället Stalpet. Här hittar man södra Sveriges högsta vattenfall, som är 20 meter högt. Jag har aldrig hört talas om det här stället innan men så såg Rickard skylten om sevärdhet. Jag googlade och efter det var vi så klart bara tvungna att åka förbi på vägen hem.
 
                                                      
 Vägen hem tog oss förbi Säby kyrka och både jag och Ida tyckte att den ser ut som en sagokyrka. Vi var bara tvugna att kika på den på lite närmre håll. När Ida blev myggbiten var det inte så roligt längre så då gick vi tillbaka till bilen. Kvällsmaten intogs på McDonalds och nu har vi varit hemma en stund och tittar på House.
1 ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★:

skriven

Åh så mysig dag, samt perfekt sätt att spendera tiden på. Kyrkan är verkligen jättefin så förstår att ni tycker den var som en sagokyrka. Väldigt fint där med stjärnan på kyrkans fasad, det har jag nog aldrig sett på en kyrka tidigare. Jag tycker överlag att kyrkor är vackra, tänk vilket jobb som utförts för att bygga dem <3.

2 Tess:

skriven

Men gud vilka fina bilder vännen :) asså vi har sjukt vackra ställen här i Sverige :) :D vi har flera platser här ja aldrig har sett o faschinerats av de å de är tack vare sambon som ja fått uppleva de

3 Madde:

skriven

Det finns så många pärlor i vårt land. Så roligt att följa olika bloggar nu som visar alla sina utflyktstips runt om i landet.

4 nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Wow vilken fin kyrka! Håller med om att det verkligen såg ut som en sagokyrka! Härligt att göra något hela familjen sådär, komma ut och röra på sig i naturen :)

5 Lexochlogan :

skriven

Ser ut som en väldigt fin plats, raviner låter farligt men spännande. Kul att ha lite utflyktsmål helt enkelt tillsammans.

6 Hilma Eklund :

skriven

Men vad mysigt med utflykt! 😀 och vilken underbar natur! 🌸

Kommentera här: