En spegel

Jag gick på en promenad i skogen och lyssnade samtidigt på Den nakna sanningen med Jonas Colting. I det här avsnittet gästades han av Martina och temat var frågor och svar. När jag jobbade med Forever för några år sedan så pratade vi om att huden är magens spegel. Hur magen mår syns direkt på huden. Jag har ju vetat om det sedan dess men egentligen inte sett det skrivas om på fler ställen. Däremot i dagens avsnitt av podden så pratades det just om det och det var så skönt att höra det på ett ställe till. Jag har nämligen inte hört det pratas om det på just det sättet på väldigt länge.
Promenaden var helt underbart skön! Varmt och det enda minuset var all pollen så jag har rejäl klia i min näsa nu. Ska äta lite lunch och sedan ska jag fortsätta läsa i mina studieböcker. Ikväll har jag vårens sista pilatesklass i Mjölby. Det var dagens planer det! :-) Vad ska du göra?
1 Frugan E:

skriven

Intressant det där! Jag har ju besvär med magen och sedan det började har jag blivit glåmig och plufsig i huden. Vet inte om det har nåt samband men kanske det?
Riktigt fint väder ni har, skulle inte tacka nej till en trevlig promenad i svensk natur just nu.. :P

Svar: Jag tror ju det. Nu vet jag ingenting om dina kostvanor men jag övertygad om att det vi stoppar i oss har stor påverkan på hela kroppen. Även om man till exempel inte reagerar i allergitester så kan man fortfarande ha en intolerans som visar sig på andra sätt istället för de vanliga typiska tecknerna på allergi.
Hanna

2 Fröken Rödlök:

skriven

Med tanke på att kroppens alla delar sitter ihop så ligger det nog någonting i det där med att huden är magens spegel =) Jag har inga planer idag, borde egentligen plugga lite men har bestämt mig för att inte ha några sådana måsten just idag, har planer på att plugga imorgon istället. Hemmastudier fram till måndag så tid finns, känns att ibland kan det vara bra att ha en dag utan något plugg också.

3 Jennysvardag:

skriven

Så härligt med en skogspromenad, jag saknar det som bara den haha. Det stämmer väldigt bra det att huden visar hur magen mår.

4 Pärla:

skriven

Jag tror allt jag håller med, eller jag gör det. Hur och vad vi får i oss påverkar ju hela kroppen. Vad skönt med en promenad i skogen och bara koppla bort.

5 Therese:

skriven

Synd att jag inte bor i mjölby för då hade jag kommit på din pilates klass =)

Svar: Det hade varit jätteroligt! :-)
Hanna

6 sofia:

skriven

Rena terapin att ta en promenad i skogen med något i öronen! Det ska jag också försöka hinna med denna vecka! Jag håller på att spela in en video idag och vi ska redigera lite ikväll :)

7 Elisa:

skriven

Vad spännande, det ska jag nog lyssna på i så fall hur det kan visa sig mer och varför. Har i alla fall tänkt och läst att magen spelar in mycket i hälsan utan att man tänker på det, men som du skriver så var det ett tag sen utöver nån rubrik man kan se ibland.

8 Marie:

skriven

Ohh hur avkopplande och skönt lät inte det, det hade jag gärna också gjort imorse

9 jessica:

skriven

åh så mysigt med promenad, så himla skönt sätt att koppla av <3

10 Malin:

skriven

Härligt med promenad. Man blir så mkt piggare ❤️

11 Jenny:

skriven

Vilken mysig promenad du varit ute på. Härligt! Vädret har ju varit helt underbart idag :)

12 Katja:

skriven

Jag vågar inte ens kolla vidare på det så som jag mår och äter nu, men det är väldigt intressant!!

13 Kirsi:

skriven

Men vad intressant. Jag har aldrig hört liknelsen om magens mående och hudens utseende. Om du känner för det, så får du jättegärna utveckla det lite mer. Vi är ju en familj med en hel del hudproblem. Medan jag själv har märkt samband med utslag och matvanor, så har jag svårt att övertyga sonen att prova förändringar i kosten. Jag tror till exempel att mjölkprodukter och gluten påverkar honom ganska mycket.

14 Amanda:

skriven

Vilken härlig promenad du fick. Älskar att gå i skogen det är både mysigt och lugnande för en. Det ser verkligen fint ut

15 Michelle :

skriven

Hade lätt hängt me dej på den där promenaden o lyssnat på podden :) ser härligt ut utrikeschef skogen :)

Svar: Men ja! Vad roligt det hade varit att ses och snacka lite strunt om allt och ingenting!
Hanna

16 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Vad är forever för något? Är det sån där aloeveradryck? Eller något annat?
Tror absolut att magen har stor roll i mycket. Har IBS och vet hur det påverkar sinnesstämningen som bara en del, så kan absolut tänka mig att det är lika med huden :)

Svar: Ja, precis. Men företaget har inte bara aloevera i sitt sortiment utan kosttillskott och hudvård också.
Hanna

17 Sarah:

skriven

Har också gått en promenad idag och håller med dig om att det var jätteskönt :) Hoppaa vädret håller i sig nu :) Nae pollen hade man klarat sig utan..

18 Fru Elversson:

skriven

Det visste jag faktiskt inte att det kunde visa sig så med kroppen. Men kroppen är ju fantastisk och kan varna genom att visa sig på andra delar av kroppen! Så tack för att du skrev det, det öppnar upp ens ögon en hel del! Hoppas du får en fin fredag! :)

19 Johanna:

skriven

Att gå en promenad i skogen är ju verkligen de bästa som finns ! Och speciellt en varm dag med ;D

20 Sandra:

skriven

Så sant det där med magen. Jätteviktigt att tänka på, väldigt intressant också, tycker det är synd att man inte fick lära sig detta på usk linjen, men så var det 100 år sedan jag gick där iofs. Det kanske man får lära sig nu ❤

Kommentera här: