Det var inte värt det!

Jag konstaterar det varje gång, men, jag mår inte bra när jag inte håller mig strikt. Jag kan inte äta vad jag vill och när jag vill. Sen i fredags har jag haft så ont i magen och ännu värre blev det när jag på jobbet i måndags åt vanlig pasta och köttfärssås. Det var så gott!!!) Uttrycket är huvudet dumt får kroppen lida är så sant. Kan inte förstå att läkaren inte misstänkte IBS när jag sökte för något år sedan. Googlar jag på IBS så stämmer nästan allt. Jaja, det är bara att jobba vidare härifrån. Steg 1, bli av med min onda mage.
För några dagar sedan skrev jag ner de här tankarna:
"Måste jag verkligen ketoadaptera? Räcker det inte med att köra strikt ketogen kost som grund men göra avsteg ibland när lusten faller på? Kan jag äta godis någon gång ibland eller ta en macka utan att balla iväg vad gäller för mig dåliga matvanor och utan smärta. Att hitta balansen eller är det bästa att köra strikt. Ja, det är några av de tankar som jag funderat över den senaste veckan. Jag vet ju hur jag blir av att släppa taget. Det finns liksom inget lagom. Diskuterade med en vän om det här med sockerberoende och konstaterade då att jag har ett sockerberoende och att det därför inte finns något lagom."
Jag har konstaterat att för min mages skull kan jag inte göra avsteg. Så jo, jag måste nog (skriver nog för kommer säkerligen ändra mig hundra gånger till) ketoadaptera. Men sen jag började med ketogen kost har jag tappat en del snabbhet och det märks ju framförallt på fotbollsplan. Och om en månad är det dags för löptest. I vintras sprang jag igenom det hur lätt som helst. Är inte lika säker nu på min form. Ska nog bara för att checka läget springa igenom det den här veckan. Jag har säsongens sista seriematch på måndag så nu har jag några dagar när jag kan fokusera på annan träning. Skulle även vilja göra en vattenfasta för att verkligen reseta kroppen. Men inte idag, kanske i helgen. Fast jag jobbar och då går det åt mycket energi. Vi får se helt enkelt när det kan passa. Frågan är dock om jag verkligen kommer hitta en dag som passar. Det kommer nog alltid finnas anledningar att inte göra så det bästa är kanske bara att bestämma en dag oavsett yttre omständigheter.
1 Daisy :

skriven

Kanske kontakta läkaren igen ang ibs , speciellt om du får så pass ont det är ej kul :/

2 Anonym:

skriven

Stackars Dig!! Lider med dig :( hoppas det blir lite bättre snart<3 fin bild på dig

Köttfärssås som är så gott 😍🦋❤️ Hoppas du får en fin dag

3 Emma:

skriven

Inte lätt när huvudet är dumt! Har samma problem här tyvärr. Vattenfasta lät intressant! Berätta gärna mer

4 Fröken Rödlök:

skriven

Vad jobbigt när det liksom slåss i kroppen på en. Du vet att du mår bättre av keto men så påverkas din kroppsform och i detta läget din snabbhet.. Jobbigt men jag hoppas det går att hitta en bra lösning där allt till slut är bra =)

5 Jennifer:

skriven

När man väl syndar är det kört, iallafall för mig! Har jag börjat nalla så kan jag inte slut aäta...

6 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

IBS är ett helvete och läkare har haft dålig koll tills rätt nyligen kring just IBS, många trodde förut det var en "hitta på diagnos". Jag tycker du ska vända dig till en ny och se om du kan få hjälp. Det finns hjälp att få :)

7 Anna svensson:

skriven

Jag har själv IBS lch det är precis så, äter jag vissa saker så mår jag skit. Jag kan vara totalt förstoppad i en vecka i streck sen kan det gå åt andra hållet på bara en dag, sådan obalans typ. Men ge dig ibte om du känner igen dig i symptomen så be dem göra en utredning på dig! finns visserligen inga botemedel och medicinerna som finns hjälper inte, men man får ett namn på varför man mår piss och det underlättar i sig!

8 Www.mrskjellstrom.se:

skriven

Så jobbigt för dig men känner igen de. Har inte heller fått ibs av läkare men vet att jag har de då jag får ballongmage och sjukt ont om jag äter något som inte tillhör foodmap

9 Madde:

skriven

Det viktigaste är att du mår bra :-) Hoppas magen rätter till sig, och att du hittar din balans igen.

10 Jane:

skriven

Jobbigt med mag ont.. hoppas det snart går över!! Kram

11 Therese:

skriven

Med läkaren måste man verkligen ligga på om man vill ha saker och ting men du får ligga på dom tills dom gör en utredning för IBS. Hoppas det löser sig för dig och att magverken försvinner.

12 Moa Larsson:

skriven

Gillar ändå att följa hur du resonerar fram och tillbaka och kan tänka mig att det är skönt att skriva av sig. Kan bara jämföra det här med de allergierna jag har som jag ibland bortser ifrån. Som egenplockade jordgubbar som är så gott men som senare får hela luftstrupen att snörpa ihop sig. Det är en svår balansgång 🖤

13 Jennysvardag:

skriven

Jag tycker att det känns som att läkarna vill ställa någon sån diagnos. Var ju knappt att jag fick komma med Loui till barnkliniken. Jag hoppas att du är i bättre form än vad du tror :)

14 Mina:

skriven

Att hitta en lämplig dag då man har tid för saker kan vara svårt :)
Trist när kroppen protesterar på saker man äter men det verkar ändå som att du hittat en kost som fungerar.

Hoppas du får in de där detoxen så att du får må bättre <3

15 enna:

skriven

Det är ju svårt att direkt hitta vad som passar en, men hoppas det blir bra snart :)

16 Jenny:

skriven

Mycket funderingar märker jag.
Tycker det låter som att du känner din kropp väl och vet vad som är bra.

Jag har oxå ett sockerberoende... lite läskigt faktiskt hur beroende man kan vara och hur dåligt man kan må när man ska försöka bli av med det.

Kram kram

17 nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Usch så jobbigt med magen... Jag har ibs och det är inte alls kul - det gäller ju att hitta det som passar en själv

18 sofia:

skriven

Åh fina du, vad jobbigt att du har har haft ont och sånt! Hoppas det känns bättre nu! Jag får lika, så fort jag äter onyttigt så mår jag pyton, På ett sätt är det rätt skönt att jag mår så för då är det enklare att hålla sig ifrån sånt där onyttigt :)

19 Tess:

skriven

Det låter verkligen inte helt lätt att veta vad som är rätt. Jag hoppas verkligen att du lyckas klura ut vad som fungerar för dig. Kram

20 Sandra:

skriven

Kan förstå att snabbheten får sig en törn av keto. Däremot ska det ju vara braför styrka, men där behövs ju inte kondition på samma sätt. Ska bli intressant att höra hur det går vid löptestet.

21 Marie:

skriven

Iböörjan då man ändrar om sin kost blir man ju slö och seg, men det brukar i regel förändras till det bättre, så länge man inte ändrar om kosten från bra till osund

22 Sara:

skriven

Hoppas du tar dig iväg för din egna skull så du kan se hur det känns osv! Har inte hört om vattenfastan förut så ska sätta mig och läsa lite, har blivit alldeles för mycket skräpmat nu när jag är på semester :/

Kommentera här: