Att inte vänta

VÄNTA INTE...

" Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om de vore det. Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen bli glad när de är ur det stadiet.

Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bättre bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad. Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu. Om inte nu, så när?

Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar. Det är bäst att erkänna för sig själv och bestämma sig för att vara lycklig ändå. Lycka är vägen. Så, värdesätt varje ögonblick du har och värdesätt det ändå mer för att du delat det med någon speciell, speciell nog att spendera din tid med.

Och kom ihåg att tid inte väntar på någon.
Så, sluta vänta...
Tills din bil är färdigbetald.
Tills du skaffar ny bil eller nytt hem.
Tills barnen flyttar hemifrån.
Tills du börjar plugga igen.
Tills du slutar plugga.
Tills du går ner 10 kg.
Tills du går upp 10 kg.
Tills du blir gift.
Tills du skiljs.
Tills du får barn.
Tills du går i pension.
Till sommaren.
Till våren.
Till vintern.
Till hösten.
Tills du dör.

Det finns ingen bättre tid än just nu att vara lycklig.
Lycka är en resa inte en destination. Så arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårad och dansa som om ingen såg dig. "

Okänd.

1 Fnulan:

skriven

Här och nu. Varför är det så svårt. Så löjligt svårt. Tack för påminnelsen och ja, varför vänta...

2 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Det är sant att det är så där, samtidigt beroende på när man befinner sig i livet är frågan om man inte har rätten att fundera kring dessa frågor. Jag tror det är naturligt, att man kommer i faser när känslan av att en förändring skulle ge något annat. Att leva här och nu är ju mottot i denna stressiga tid, att öppna ögonen och se det vi har framför oss i stunden. Frågan är dock om det är ett rimligt mål att acceptera sådant? Kan man ens det?

Svar: Jo, jag tycker också att man har rätten att fundera över om det är rätt tid. Problemet tänker jag är om man låter det begränsa sig. Att man hela tiden väntar på bättre läge så man istället missar grejer. För att man inte vågar chansa.
Hanna

3 Kamilla:

skriven

håller verkligen med dig om att det är på tok för många och även jag själv ibkland i vissa lägen som skjuter upp och tänker tänk om, annan dag, när jag väger 2 kilo mindre, när konto visar lite mera. Vi måste sluta tänka så för livet är här och nu och går inte i repis på jorden i detta livet i alla fall

4 Anonym:

skriven

Sant! Jag tycker själv man ska vara lycklig under den tiden som gör en lycklig . Jag tycker inte man ska sträva efter så mycket, man blir så besviken om det blir så man tänkt :/

5 sofia:

skriven

Åh vilket fantastiskt peppande och bra inlägg! Jag är expert på att leva i framtiden och drömmarna vilket inte alls är bra. Jag jobbar varje dag med att vara i nuet och njuta av dagarna :)

6 Mösstanten:

skriven

Det ligger mycket sanning i de orden, fast man måste få vara sorgsen ibland och arg ibland och nervös över hur man ska klara ett och annat. Och man måste få längta. Det är att vara människa. Men att samtidigt ta vara på dagen och den glädje som finns i nuet, det är klokt.

7 Fröken Rödlök:

skriven

Det här var riktigt bra skrivit av okänd. Bra att du delar med dig för det är nog viktiga saker att tänka på lite allt för ofta. Iaf hos mig... jag tänker mig alltid över allt.. Som nu, längtar till sista aug för ska på spelning, varför längta över hela sommaren.. istället kan jag njuta av varje dag på sommaren fram till dess att det är dags för spelning =) Får ut mycket mer av det då =) Tiden för spelning kommer ju vilket fall som helst.

8 Mrs.Kjellstrom:

skriven

Riktigt bra skrivet som skapar mycket tankar och funderingar :)

Tror inte att människan kan bli helt nöjd, tyvärr

9 Emma:

skriven

Helt rätt. Om man väntar hela tiden så tar man inte vara på nuet och går misste om så mycket

10 Martina:

skriven

Vilka super fina bilder 😊

Svar: Har du verkligen läst inlägget? Såna här kommentarer är inte roligt att få. :-(
Hanna

11 sandifighter:

skriven

Det är alltid bäst att ta den inte resan först, för då behöver man inte vänta på något i livet, utan allt kommer falla på plats naturligt ❤

Kommentera här: