Samarbeten

På nyårsafton fick jag en förfrågan på instagram från ett företag som ville samarbeta med mig. Men företag som erbjuder mig rabattkoder göre sig icke besvär. Jag kommer aldrig tacka ja till att samarbeta med företag som enbart erbjuder rabattkoder. Jag tycker att det är samma sak som att betala för att göra reklam och det gör jag inte. Det är en annan sak om jag själv väljer att köpa något och sedan tipsa om i bloggen. Men köpa produkter som jag inte behöver och sedan skriva om, nej tack!
För något år sedan skrev jag om samma sak. HÄR kan du läsa om mina tankar då och jag har inte ändrat mig nu. Dåliga förslag på samarbeten får jag ibland men det var länge sedan sist. Tycker att alla som får dessa "erbjudanden" ska tacka nej. Så kanske att företagen tänker till och slutar erbjuda skamförslag.
1 Anna:

skriven

Det är så tråkigt att företag använder sig av den typen av samarbeten. Som du säger får man ju själv betala för att göra reklam åt dem. Helt fel! Känns så oseriöst också. För någon vecka sedan fick jag meddelande från ett företag som säljer möbler till barnrum. Jag har inte ens några barn...

Svar: Oj vad dåligt. Då har de inte gjort sin research....
Hanna

2 Popprinsessan:

skriven

Jag håller med dig! Varför ska man göra gratis reklam för att få en rabattkod?!? Nej, då gör jag hellre gratis reklam för ett företag som jag verkligen gillar istället.
Såg att du försökt kommentera hos mig, men tyvärr vet jag inte vad jag ska göra åt den katastrofdåliga kommentarsfunktionen...

Svar: Det har fungerat de senaste gångerna jag försökt. Gäller bara att följa instruktionerna i spamfiltret så är det inga problem. Eller så hade jag tur. :-P
Hanna

3 Madde:

skriven

Jag har nog haft "tur" får aldrig de frågorna. Man måste ju stå bakom det man gör reklam för.

Svar: Ja det tycker jag med. Det blir inte trovärdigt annars.
Hanna

4 Johanna:

skriven

Har också fått sånna erbjudanden, tackade ja en gång och fy sjutton vad det blev dyrt med frakt och allt. Ändå var kläderna kass och jag använder dem väldigt sällan idag, haha. Kram

Svar: Men vad trist att det blev så. En bra lärdom kanske. :-)
Hanna

5 Kirsi:

skriven

Jag förstår dig. Vad modig du är som skriver tillbaka med precis vad du tycker och tänker.
Om man redan har köpt en produkt, så tycker jag att det är okej att erbjuda rabatt på kommande köp eller någon form av produktkompensation i utbyte mot ett blogginlägg, men att behöva köpa grejer enbart för att blogga om dem blir helt bakvänt.

Svar: Ja det tycker jag med. Därför jag sa nej.
Hanna

6 Madelene:

skriven

Håller med så med dig. Att betala för att ha samarbete är sjukt, vill dem ha samarbete kan de skicka en produkt gratis med rabattkod till sina följare.

Svar: Ja det hade varit ett bättre alternativ.
Hanna

7 PT Lilla Ax:

skriven

Men eller hur! Sjukt att de tror jag ska handla för att tipsa! Jag har även tackat nej till freebees mot reklam om det inte är en produkt jag kan stå för!

Svar: Det gör du rätt i!
Hanna

8 Fnulan:

skriven

Helt rätt, det är bara att säga tack men nej tack. Det finns INGEN i hela världen som betalar för att jobba!!! Så det så.

Svar: Ja men exakt så!
Hanna

9 Sandra :

skriven

Jag håller med dig, är det något vill ha så varför inte länka till dem, men annars...varför liksom 😔 det borde de ju fatta själva 😔

Svar: Jag tror att det är alla dessa personer som tackar ja till dessa samarbeten som gör att företagen fortsätter att ge dessa förslag.
Hanna

10 Kamilla:

skriven

Håller med dig om att en del samarbeten som man erbjuds bara känns så fel. Fick ett idag om maskeradkostymer som de skulle erbjuda och en summa lön. Men hur skulle jag göra det trovärdigt är den stora frågan när det kommer till just samarbeten tycker jag. Ha det gott.

Svar: Nej det är svårt att göra det trovärdigt.
Hanna

11 Elisabeth :

skriven

Jag tar inte heller sådana erbjudanden

Svar: Bra!!
Hanna

12 Michelle :

skriven

Det håller jag med om , varför göra reklam om inte tänker använda produkterna och dessutom måste köpa för . 💕

Svar: Nej, jag tänker aldrig göra sådana samarbeten. :-)
Hanna

13 Jennifer:

skriven

Du ska ALDRIG betala för ett samarbete, så enkelt är det :D

Svar: Exakt! Håller med!
Hanna

14 Carolina cuevas:

skriven

Usch det värsta med detta företaget är att dom är flera stycken olika som skickar ut samma meddelanden till en.Jag sa ifrån om ett samarbete och fick inget svar till baka utan några dagar senare skriver en annan samma sak till mig.Tror dom på fulaste allvar att man är så lätt lurad att man går med på detta skamliga förslaget? Jättefin av dig att varna andra för att tacka ja till dessa samarbeten

Svar: Men vad dåligt. Då får vi se då om det snart kommer en ny förfrågan.
Hanna

15 Petra Elisabeth:

skriven

Jag har själv fått förfrågningar om samarbeten men det känns som att det är alldeles för tidigt. Jag tror man måste bygga upp en trogen följarskala som följer en trotts "reklam" innan man börjar med sånt. För mig gör jag det här för skoj skull med det är roligt när de hör av sig :D // Petra Elisabeth

Svar: Jag tycker det är svårt att hitta samarbeten som passar den nisch jag har på bloggen. Underbara Clara är bra på att göra trovärdiga samarbeten som passar henne och hennes blogg.
Hanna

16 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Är precis som du där! Misstänker att det där är företaget som numera har blockat mig Vandeli ;). Efter att de skickat mig "4 unika erbjudanden", där jag svarat vänligt men bestämt nej till fick jag psykbryt och skrev i deras logg att de får sluta skicka mig SPAM om unika erbjudanden med 50% rabatt där jag ska förlora massa pengar. Skrev att min tonåring vill inte ha era tavlor på väggen ;). Då blev jag blockad. HAHA

Svar: Haha, kan vara så. Jag har dock inte fått svar än på det jag skrev. Det står inte ens som visat.
Hanna

17 Amanda:

skriven

Jag har bara varit med om det någon gång. Dock skulle jag gärna göra det men då vill jag att det är produkter som själv skulle vilja använda. Tråkigt när det inte blir så :)

Svar: Fast du ska inte betala för att göra reklam. Du borde säga nej till att köpa produkterna även om du får rabatt och även om det är grejer du vill ha. :-)
Hanna

18 charlottelinden.se:

skriven

Jag håller verkligen med dig! Jag får också sådana erbjudanden från och till och blir lika chockerad varenda gång över att det finns företag som faktiskt tror att de erbjuder ett bra upplägg. Visserligen är det väl inte konstigt med tanke på att det fortfarande är många som tackar ja till sådant. Önskar att fler förstod sitt eget värde så att vi tillsammans kunde få företagen att tänka om.

Svar: Det önskar jag med!
Hanna

19 Hanna :

skriven

Jag håller med, gör heller aldrig samarbeten som kostar mig pengar. Bara korkat. Fortsätt stå på dig

Svar: Bra att du också håller den linjen.
Hanna

20 Matilda Berlin:

skriven

Känner precis samma sak ja. Gör inga samarbeten som går ut på att jag behöver betala något. Stor kram fina <3

Svar: Jag förstår inte hur företagen tänker när de gör så. Men det är ju ett smart sätt för företagen att inte behöva betala för reklam och samtidigt tjäna lite pengar.
Hanna

21 Carro:

skriven

Jag har också fått sånna Mail, så fult av företag som gör så, man ska aldrig betala för att göra reklam för dem!

Svar: Det är väldigt fult att göra så!
Hanna

22 Emma:

skriven

Håller helt med dig! Har också fått några sådana förfrågningar men nej tack. Tycker faktiskt att det är lite fult att göra så.

Svar: Inte bara lite fult, det är mycket fult att göra så. Att företagen tror att man är så dum och tror att man tjänar något själv. Nej det är bara företagen som vinner på den dealen.
Hanna

23 Anneli @ spinkfinger.com:

skriven

Håller helt med dig! Fy fasiken! Just en sådan förfrågan har jag aldrig fått men däremot en från ett företag som säljer reservdelar till cyklar. Där jag skulle få en vara till ett värde på högst 500 kr om jag gjorde reklam på min blogg. Hahahaha nej tack och jag har inte ens en cykel ;) Hade aldrig hört talas om företaget heller.

Svar: Det var väldigt dålig research av företaget!
Hanna

24 Therese:

skriven

Jag håller helt med dig! Det är ju helt galet ändå, att dom tycker det känns helt okej att fråga om någon vill betala för att göra reklam. Det stannar ju inte heller där eftersom det ska skattas på det också.
Som om någon som söker jobb på ICA skulle för höra att "Du får 30% rabatt på ICA i lön".

Svar: Ja just det. Det tänkte jag inte ens på med skatten. Då är det ju enbart en förlustaffär!
Hanna

25 Johan:

skriven

Jag håller helt med dig om att det är under all kritik med den här formen av gerillamarknadsföring. Men tyvärr är det väldigt många som nappar på liknande erbjudanden. Så det är bra att det lyfts fram ordentligt så att fler får upp ögonen för sånt här och inser sina egenvärden som ambassadörer. Jag skulle inte trycka på en enda tangent om jag inte får riktigt bra betalt eller om jag kan hjälpa någon av mina vänner.

Svar: Jag håller med din kommentar, särskilt det sista stycket!
Hanna

Kommentera här: