Mitt sockeruppehåll

I ett halvår förra året så höll jag på mitt godisstopp men så i december ballade jag ur fullständigt. Åt i princip godis till frukost. Du kan tänka dig hur min stackars kropp mådde. Att jag ballade ur ledde till en massa dåliga val för min kropp. Åt vetemjöl fast jag vet att jag inte ska (får ont i magen av gluten) till exempel. Men bestämde mig redan i december att första januari så är det stopp. Det har jag också hållit förutom på en punkt. Jag äter fortfarande vanliga mackor ibland. Det som funkar bättre den här gången vad gäller godisstoppet är att mitt sötsug är mindre än förra gången. Visst kan jag bli sugen på snask men jag har bestämt mig. Inget mer av den varan. I godis ingår allt: chips, godis, kakor, bullar med mera. Låter kanske lite överdrivet men jag kan inte äta lite utan äter jag lite så vill jag ha mer.
Just nu längtar jag efter att ha sprungit löptestet, av två anledningar. Dels att jag börjar få lite löptestångest och det andra är att jag ska köra igång med keto dagen efter. Keto är en lite extremare variant av lchf kan man säga på ett enkelt sätt. Jag kommer skriva mer om det framöver när jag börjar på riktigt.
 
1 Johanna:

skriven

Men grym du är!!! Ska nog köra februari utan socker, de längtar jag till. Är motiverad som bara den nu. Kram!<3

2 Jennysvardag:

skriven

Jag är som du och måste sluta med allt gott om jag ska lyckas att inte äta socker. För tar jag en så tar jag mer. Jag är intresserad att läsa mer om keto :)

3 PT Lilla Ax:

skriven

Coolt att det gått så bra! Snart en hel månad avklarad ju! Vad är det för löptest du ska göra? O varför inte keto inför? Bara nyfiken, vet ju att folk som Ferry kört OS på keto tex.

4 Matilda Berlin:

skriven

Heja heja dig!! You can do it!!! Förstår verkligen den där degiga känslan man får i kroppen när man äter så pass mycket socker, och det är ju så galet skönt när man blir av med den =) Kram <3

5 Jenny:

skriven

Jag är precis som du!!
Jag är en allt eller inget personlighet.
Jag kan inte skära ner lite på godiset utan jag måste ta bort allt annars sitter jag och äter godis till frukost (som du gjorde... haha).

VIll gärna läsa mer om Keto.

Ha en fin dag,
Kram kram

6 Emelie:

skriven

Jag tycker att det är riktigt starkt av dig att sluta med allt som har med socker att göra, om man vet med sig att man inte kan ta "bara en bulle" så är det kanske bättre att sluta helt. Lycka till! :-)

7 Therese Carlsson:

skriven

Oj godis till frukost är ju inte så bra

Svar: Nej, jag vet. 😱Det är därför jag var tvungen att göra något. 😊
Hanna

8 Pärla:

skriven

Det är så lätt att "balla ur" men det är bara till att börja på ny kula igen. Försöker själv hitta motivationen men socker är rena drogen alltså.

9 Moa Hansson s:

skriven

Skönt att sötsuget är mindre och så skönt att du bestämt dig :)

10 sofia:

skriven

Faktiskt aldrig hört ordet Keto så ska bli så spännande att få läsa om det sen. Så är jag med, jag har så svårt att bara äta någon godis för vill äta upp allt när jag väl äter :)

11 Madelene:

skriven

Toppen med detta stoppet med godis. Förstör ju ens kropp så otroligt mkt

12 Viktor Högnäs:

skriven

Intressant, det är faktiskt galet hur "sötsuget" kan ta över ibland, lite som med mig och alkohol. För mig kan jag inte smaka på lite, för då vill jag bara ha mer! Duktig du är som håller i ditt uppehåll!! :)

Svar: Ja det är läskigt med beroenden. Hur lätt det kan gå åt skogen om man inte är försiktig.
Hanna

13 Annica:

skriven

Jag är likadan. Och min pappa var det också - men med alkoholen... Han sa ända sedan han blev nykter alkoholist att ett enda glas skulle förgöra alla dessa år av nykterhet till intet..

Svar: Det är så lätt att frestas och då är det man byggt upp förstört....
Hanna

14 Elisabeth:

skriven

Vad duktig du är. Jag har slutat med godis men skulle behöva sluta med kakor med. Jag har försökt men det är svårt. Men nu ska jag banne mig sätta ner foten för mig själv!

Svar: Heja dig! Kämpa på. :-)
Hanna

15 evelina:

skriven

Heja dig som är utan socker. Det är lätt så att om man börjar äta lite så blir det bara mer. Smart med att inte äta något alls då i början kan det vara tufft men har man viljan så går det

Svar: Jag trodde det skulle vara svårare men jag hade bestämt mig långt innan att det skulle vara stopp så jag var mentalt inställd på det. Tror det underlättade en hel del.
Hanna

16 Anna:

skriven

Är säker på att du kommer klara det! Man ska göra det som man mår bra av & som kroppen mår bra av 😊

Svar: Tack, det tycker jag med!
Hanna

17 Sandra:

skriven

Fy jag vet hur det är, jag åt lika under December, sen har jag haft svårt att komma tillbaka till socker och mjölfritt, men jag fortsätter kämpa. Har jag lyckats förrut lär jag lyckas igen 😂😂 det är som en drog, helt sjukt 😮

Svar: Vi får kämpa tillsammans! Jag håller med. Socker är som en drog.
Hanna

18 www.nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Duktig du är! Jag har också haft godisstop sedan januari men tyvärr har mitt sug inte försvunnit, är sugen hela tiden än 😂

Svar: Jag är sugen vissa dagar bara. Till exempel i helgen efter alla matcher. Då hade det varit gott med godis.
Hanna

19 Sarah:

skriven

Godis till frulle lät ju gott ;) Att du klarar att vara helt utan :O Jag älskar godsaker så skulle inte kunna sluta med det :) Skönt för dig om du mår bättre av att vara utan :)

Svar: Ja det var gott men det är inte värt måendet efteråt. :-(
Hanna

20 Popprinsessan:

skriven

Å men 3 veckor då nu alltså, bra jobbat! Kör lite godisstopp emellanåt och det brukar funka bra. Tyvärr är det allt eller inget för mig, jag är ganska dålig på att bara äta någon gång då och då. Är det inte "förbjudet" så kan det bli en helt vanlig vardagskväll.. Och det funkar inte så bra för mig.

Svar: Jag har provat med att begränsa och bara äta en gång i veckan men det fungerar inte för mig. Det är bokstavligen allt eller inget....
Hanna

21 Sophia W:

skriven

Det var bra gjort iaf att klara 6 mån utan socker. Jag är likadan, så jag känner också är det bättre att skippa det helt och hållet.

Svar: Ja precis! Det är liksom inte värt det.
Hanna

22 Sophia W:

skriven

Det var bra gjort iaf att klara 6 mån utan socker. Jag är likadan, så jag känner också är det bättre att skippa det helt och hållet.

23 Therese:

skriven

Jag förstår dig precis, jag är likadan.. Jag behöver också ha helt stopp för att det ska fungera. Jäkligt bra jobbat att ha klarat det hittills:D Själv är jag tacksam över att ha flyttat ut på landet så jag inte har en ICA 5 steg från ytterdörren längre...

Svar: Det underlättar verkligen att inte ha nära till affären. Vi har aldrig godis hemma förutom på lördagarna då barnen får sitt godis.
Hanna

24 Daisy:

skriven

Gud vad duktig du är, förstår kroppen sa ifrån när du åt godis till frukost. Men 6 månader utan är bra gjort 🙏

Svar: Den här gången ska jag köra ännu längre. :-)
Hanna

25 Amanda :

skriven

Oj ätta godis till frukost 😊

Svar: Haha, jag vet. Det är inte bra alls.... Därför jag behövde göra något drastiskt.
Hanna

26 Michelle :

skriven

Det är faktiskt väldigt bra att du sätter stopp för det , jag vill oxå sluta helt , men jag klarar typ två till tre dagar utan socker sp det är bättre jag kör så . 💕 men du är duktig som bestämmer dej att nu är det stopp

Svar: Sätt ett datum när du bestämt att från och med den dagen ska du köra. Det blev enklare för mig att ha ett "sistadatum". Kanske därför jag ballade fullständigt istället.....
Hanna

27 Jennifer:

skriven

Va grym du är som har stopp för sötsaker, de skulle jag med behöva 😂

Svar: Det är "bara" att köra! :-)
Hanna

28 Julia:

skriven

vad duktig du är som ska ha godisstopp!:) ska jag försöka mig på efter graviditeten tänkte jag

Svar: Ja gör det du! :-)
Hanna

29 Carolina:

skriven

Trist att då du väl får tillbaka det här sockersuget igen blir till överdrift :/ men skönt att kunna hålla sig ifrån! Själv har jag svårare med det :/

Svar: Ja det är inte kul alls. Jag har som tur är inte svårt att hålla mig i från så länge jag inte äter.
Hanna

30 Sara:

skriven

Men hur grym är inte du?? Heja heja!! Jag har absolut noll karaktär när det gäller kosten dessvärre så jag får heja på er andra istället!

Svar: Jag har också noll karaktär. Det är därför jag säger helt nej istället. :-)
Hanna

31 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Det där fixar du, jag äter godis någon gång i veckan är mer för att jag inte vill sluta. Hade 100 dagars sockerutmaning förra året, man kanske borde dra igång med det igen :D. Ska fundera lite, är många vinningar med den saken om inte annat :)

Svar: Det är bra att du bara äter en gång i veckan. Jag kan inte hålla det. Annars är det ju ett bra alternativ. :-)
Hanna

32 Mösstanten:

skriven

Det blir intressant att få höra dina erfarenheterav keto.

Svar: Det ska bli kul att testa och se vilka effekter jag kan få. .-)
Hanna

33 Amanda:

skriven

Jag har varit utan godis och sötsaker en gång tidigare och det var sjukt svårt i början. Skulle dock aldrig klara av att inte äta det alls. Men jag kan hjälpa dig äta upp dessa rödgula surisarna dom älskar jag :D

Svar: Det underlättar att jag inte tycker att det är så särskilt gott längre. :-)
Hanna

34 Kirsi:

skriven

Det är bra att du hör din kropp, att du vet hur du mår när du stoppar i dig sådant den inte vill ha. JAg tycker inte alls att det låter överdrivet. Var stolt över dig själv som lyssnar på kroppen och vet vad som funkar och inte funkar. :)

Svar: Tack för din kommentar! Det är så lätt att följa med strömmen och köra över sig själv och vad som man vet funkar.
Hanna

35 Amanda:

skriven

Vad duktig du är som börjat igen och lyckats hålla det bra! 😊

36 Liselotte Johansson:

skriven

Jag önskar också att jag hade din karaktär och kunde sluta med godis. Det gick för ett tag sedan men nu är det som förgjort. Jag ska göra ett försök igen. Kan du måste väl även jag kunna.

37 Kamilla:

skriven

6 månader är ju grymt jobbat. Själv är jag överlycklig som klarat av 2 dagar nu utan socker. Känner mig galet stolt.

38 Madde :

skriven

För mycket godis mår man aldrig bra utav. Jag tillhör dom som kan äta lite, utan blir mest triggad av förbudet. Det är det ända jag tänker på då

39 Jennifer :

skriven

Jag är likadan, finns inget lite för mig heller, äter jag så äter jag om man säger

40 Elin:

skriven

Jag har att man bara får äta onyttigt en dag i veckan och det funkar superbra för mig :) Tycker att alla ska göra det som passar för just dem! Heja dig ♥

Svar: Det funkar inte för mig men annars håller jag med dig att alla ska göra det som passar bäst. :-)
Hanna

41 birgitmaria:

skriven

Duktigt! Jag borde införa nåt liknande.
Keto? Oj... Det är inget jag vill prova, jag förstår inte poängen med det. Tycker det är för extremt, men det ska ändå bli kul att följa din resa. Alla är vi ju olika!

Svar: Jag vill testa för erfarenhetens skull. :-)
Hanna

Kommentera här: