Spökerier under åren

Inspirered av Lilians inlägg Åsikter från andra sidan tänker jag berätta om saker jag varit med om. 
När jag gick i gymnasiet brukade jag jobba extra i skolans stall eller ladugården. På helgerna gick det inga bra bussar så jag brukade sova i ett hus som låg vid ladugården. Att det spökade där var allmänt känt. Jag brukade sova över där själv och ingen fattade hur jag vågade. Brukade köra med taktiken att när jag släckt lampan så öppnade jag inte ögonen. Det jag såg fanns inte. Huset såg ut så att när man kom in så var det en trappa upp dit där rummen låg. Precis framför trappan låg köket och till vänster och höger låg sovrummen. Jag minns särskilt en gång när jag skulle stänga dörren till ena rummet och då smäller det till mot dörren. Precis som att någon på andra sidan slog något mot dörren. Jag var själv vid tillfället.
I vår förra lägenhet var jag också med om några grejer.
Jag låg i sängen vaken och filurade lite, Rickard jobbade natt. Helt plötsligt dyker det upp en kvinna i rummet, hon var klädd i mörka kläder och hade långt hår. Hon gick någon meter i rummet och sedan försvann hon.
Vid ett annat tillfälle så skulle jag bara hämta en grej i sovrummet när badrumsdörren åkte upp. Jag nästan sprang in i vardagsrummet och satt en bra stund en bit ovanför soffan. Båda barnen sov och Rickad satt i soffan.
Den tredje händelsen var mitt på dagen. Jag var i köket och pysslade lite och så ser jag en skugga i periferin som gick förbi i hallen. Tänkte direkt att vad bra, nu är Rickard vaken men han låg och sov som en sten. Min andra tanke var att det var någon skugga utifrån men det var inte soligt väder och vi bodde på första våningen men inte på markplan.
Även här där jag bor nu har det hänt spökligheter, fast nu var det några år sedan sist. Jag var ensam hemma och satt vid köksbordet när jag hör steg i hallen. Min första tanke var att det var något av barnen som ville något men det kom aldrig något barn så jag gick och kollade. Stegen i hallen fortsatte en stund. Efter den gången har jag inte hört några mer spökliga grejer.
 
 
 
1 Malin Moen:

skriven

Ursh, vad läskigt och vad modig du är. Hade verkligen fått en hjärtattack eller pissat ner mig! Är skraj för det okända och för mörker.

2 Anonym:

skriven

Jag älskar att höra om dom här spökerierna. Jag tycker att det är så spännande. Läskigt att du såg en damen så tydligt som du gjorde

3 Cecilia:

skriven

Oj, vad läskigt ändå. Jag hade iallafall blivit jätterädd 🙈

4 Amanda :

skriven

Låter leskigt men intressant att läsa❤️

5 Elisa:

skriven

Men huua! jag älskar verkligen såna här berättelser. Skulle även vilja vara med om något själv även om alla skulle tycka jag är galen som säger nåt sånt haha. Väldigt modigt att sova över själv i det där huset! Har någon annan i din familj märkt av något hemma?

Svar: Äldsta grabben har märkt av konstiga saker men det var länge sedan nu.
Hanna

6 Therese Carlsson:

skriven

Det där är obehagligt för jag va med om något liknande när min 13 åring va liten och jag och mannen bodde i den lägenhet vi boddi då och vatten kranen börjar rinna och det går i dörren fast ingen är där och varje gång trodde jag att det va mannen som kom efter jobbet usch verkligen obehagligt

7 Sara:

skriven

Kan det inte vara så att de finns i din närhet men att du typ vant dig och därför inte märker av dom? Eller de kanske ville säga hej?
Här där vi bor så har det hänt en hel del skumma saker genom åren. Jag skulle ljuga om jag sa att alla hade känts helt okej. Men andra har jag nog mer upplevt som en hälsning av något slag; som exempel så talade vi om en person som vi verkligen uppskattat och känt enorm värme inför. Den personen fick avsluta livet på ett väldogt våldsmt sätt. Anyways så talade vi om hur tacksam jag/vi är för vad den personen gjorde för vårt liv, jag sitter med ansiktet vänt åt köksdörren och kan därifrån se när en heliumballong (dotterns födelsedag) kommer hoppandes/studsandes från vardagsrummet, stannar en stund och studsar utanför köksdörren innan den tar sig vidare till sovrummet. Inga fönster eller drag. Man får givetvis tro vad man vill men jag vet vad jag tror ❤️

Svar: Så kan det säkert vara.
Det är så fascinerande hur de döda kan komma tillbaka och visa tecken. Livet tar inte slut bara för att man inte finns mer fysiskt.
Hanna

8 Melissaskywalkz:

skriven

Vi har haft sååå mycket som hänt, speciellt i vår förra lägenhet då den var byggd på en massgrav. Det gick så långt att vi fick ta dit proffs.

9 Anna:

skriven

Så spännande att läsa om. Själv är jag lite skeptisk till det andliga, men så blir det nog när man inte själv upplevt någonting liknande. Jag hade blivit sjukt rädd om jag hade sett eller hört någonting sådant!

10 Emma:

skriven

Shit vad läskigt! Jag tror absolut på spöken och är ganska rädd för sånt. Har dock aldrig upplevt något sådant själv.

11 A:

skriven

Läskigt! Numera är jag inte så rädd för sånt, men i tonåren och som barn var jag fullkomligt livrädd för allting som verkade kunna vara något som har med spöken att göra. Skulle dött i samma situation som du varit i :)

12 Mirre:

skriven

Jag har ju svårt att tro på sådant här, för mig blir det lite fantasier. Men uppenbarligen har ju du sett ngt så du kanske har lite spöken hos dig då =D

Svar: Förstår att det blir svårt att tro på det om du själv inte varit med om något liknande. :-)
Hanna

13 deveny:

skriven

Det må være ekkelt å være med på. Det er liksom helt utenfor din kontroll. Det skjedde mye rart med meg da jeg hadde en svulst i hodet, men det har gått over nå. Har ikke lenger noe i hodet.

14 Pärla:

skriven

Usch, jag tycker sådant är läskigt även om jag egentligen inte tror på det. När det händer sådana där oförklarliga saker är det dock svårt, hehe. Jag har som tur var sluppit de själv.

15 sofia:

skriven

Åh verkligen så spännande inlägg! Jag har också varit med om händelser jag inte kan förklara men tänkte göra en video på det kanske :)

16 Michaela:

skriven

Så himla kusligt😱

17 Fröken Rödlök:

skriven

Sådant här intresserar mig jättemycket och jag tror stenhårt på det. Roligt att du delar med dig av vad du har vart med om. Det där med kvinnan som dök upp i rummet lät riktigt läskigt, jag hade skitit på mig. Usch! Samtidigt som det är sjukt spännande.

18 Anna:

skriven

Men gud vad obehagligt 😮 har själv varit med om lite & har en man som är med mig som är bunden till platsen jag bor på nu, har hört och sett saker men har aldrig sett en gestalt eller så. Hade nog dött då 😂

19 Daisy:

skriven

Jag älskar allt som har med det andliga att göra men små läskigt ibland är det också

20 Hanna:

skriven

Gud jag tycker det är så spännade o läsa om sånt här, jag tror dock inte fullt ut på det själv troligtvis eftersom jag aldrig varit med om ngt liknade men blir alltid lika farscinerad av att läsa andras berättelser. Hade jag sett den kvinnan hade jag aldrig kunnat sova.

21 Liw:

skriven

Vissa verkar ju uppenbart ha denna förmåga. Jag har den inte. Jag känner mig förvisso mer andlig med åren men mot spökerier har jag ingen kanal öppen. Är rädd för sådana saker så stänger kanske av lite av den anledningen också. Om man har upplevt mycket sådana saker kanske man inte är lika rädd längre? Eller?

Svar: Jag är rädd men ser och hör saker ändå. Tror man är mer eller mindre mottaglig/öppen för spökerier.
Hanna

22 Lillan Kind:

skriven

Men åh så glad jag blev när jag såg det här inlägget!😁 Riktigt uppspelt faktiskt!! Tack snälla du både för att du har länkat till mitt inlägg, och för att du skrev om något som jag verkligen älskar att läsa om!!😁 Det är så roligt att få ta del av andras upplevelser! Jag måste säga att du är verkligen modig som sov ensam i spökhuset. Särskilt när du märkte att det hände saker där. Det kan ju vara skrämmande nog när det händer något i hemmet, och man inte ens är ensam hemma!😆 Om jag skulle få besök av ett spöke i sovrummet när jag är ensam, skulle jag bli vettskrämd! Det räcker att höra utan att se. Hur är det med alla andra i familjen? Är det någon mer än du som upplever närvaron?

Svar: Min äldsta som pratade för några år sedan om att han sett och hört saker. Men precis som jag inte sett något på ett tag nu så har inte heller han sett något konstigt.
Hanna

23 Carolina:

skriven

Haha usch va hemskt😂🙄

24 Joy:

skriven

Åh, fy vad obehagligt! Jag har varit med om ett par spökliga grejer förr, men nu var det tack och lov ett bra tag sedan haha! Hoppas du får en fin dag. Kram <3

25 Evelina:

skriven

Men gud vilket intressant men läskigt inägg.

26 www.nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Åhh vad läskigt, att du vågade sova där själv...

27 Johanna:

skriven

Intressant och läsa. Jag har aldrig sett någon, tack och lov, sklle nog bli skiträdd.

Men jag var med om en skum sak när jag bodde hemma. Jag var själv hemma. Låste dörren och dubbelkolla så den var låst ( lite mani på det). Cykla till affären och var hemma 30min senare. Då står dörren på vid gavel. Ingen var hemma. Då vart det lite läbbigt... var rätt glad när nästa man kom hem.

Svar: Men fy vad obehagligt. Så konstigt att dörren kunde vara öppen så där.
Hanna

28 ellie:

skriven

Ryser i kroppen, har själv vart med om vissa lite smått obehagliga saker! Känns fortfarande ibland som om någon stirrar på mig i ryggen när man ska gå på toa på natten eller gå någonstans i lägenheten.

29 Sarah:

skriven

Så modig du var som tordes sova över i huset vid ladugården :P Jag skulle ha vart hur rädd som helst :P Så mycket spökerier du har varit med om :O

30 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Usch, det låter som för mig. Jag har också varit med om sådana här saker, ofta kommer det också när man minst anar det. Tycker det är ganska läskigt måste jag säga :-o. Att man liksom får uppleva saker då och då, men samtidigt tänker jag att det kanske är meningen att vissa sak uppleva saker :)

Svar: Jag tror på att man är mer eller mindre mottaglig för händelser från andra sidan. Jag skulle inte kalla det för en gåva men någon form av förmåga tror jag allt att det är.
Hanna

31 Madde:

skriven

Det är allt lite läskigt kan jag tycka. Har alltid trott på det, men inte upplevt så mycket. Det värsta var nog då en kvinna stod lutad över mig då jag försökte sova. Blev livrädd, men min mamma sa direkt vem det var på min beskrivning. Sen har jag bara haft känslan vid ett par tillfällen.

32 Lexochlogan :

skriven

Så läskigt, jag skulle varit superrädd, jag måste kolla under sängen och innanför dörrar osv för att säkra att det inte är något där så att uppleva sådant skulle göra mig super skraj 🙈

33 Fnulan:

skriven

Åh det är så coolt med spöken <3 dom flesta är snälla men bara lite vilsna. Jag har träffat en del haha =) Kram

34 Julia:

skriven

det övernaturliga är så intressant tycker jag! Och jag har alltid sett grejer/ människor/ andar vad man nu vill kalla det enda sedan jag var liten. Något jag varit väldigt rädd för men inte Idag. Utan det är min vardag helt enkelt. Låter sjukt men tror man på det så. hela min släkt på mammas sida ser och hör

35 Michelle :

skriven

Usch sånt där e så läskigt . Va modigt ändå att du vågade sova där själv , det hade jag aldrig vågat 💕

36 Kamilla:

skriven

Men vad spännande. SA kvinnan något? Har du tänkt att använda dig av något medium för att få veta vem hon är?

Svar: Nej hon sa inget. Jag bor inte kvar där jag såg kvinnan så nej jag kommer inte kontakta ett medium. Det vill jag inte göra oavsett då jag inte tror på att medium kan hjälpa till. :-)
Hanna

37 Amanda:

skriven

Du är ju verkligen modig som vågade sova själv i det huset, men det var en bra taktik du körde med. Har själv varit med om saker och ja sova själv har inte alltid varit så kul :)

38 Annica:

skriven

Ganska läskigt det där. Jag har själv varit med om att höra en röst som sa "Titta till lillan". Kände genast igen pappas smeknamn på oss tjejer... Sprang in till sovrummet där yngsta tjejen låg och sov. Hon andades inte. Helt lealös och helt vit i hela kroppen. Kunde lyfta upp henne i magen och inget motstånd alls skedde. Ett engågngskrampanfall sa de på sjukhuset senare. Hon överlevde. Men jag tror det är tack vare min pappa...

Svar: Men fy vad läskigt att hon låg i sängen vit men vilken tur att pappa kom till undsättning.
Hanna

39 Ariella :

skriven

Jag har en skräckblandad förtjusning i övernaturliga upplevelser. Jag har aldrig, än, upplevt något kusligt eller övernaturligt. Däremot har min dotter flera gånger sett min morfars mamma. Först flera år senare kom vi på vem den "vänliga damen i mörk klänning" var av en slump. Min dotter såg konfirmationskortet på morfars mamma som föddes i slutet på 1800-talet.
Hoppas du får ha det fortsatt lugnt från andra sidan.

Svar: Jag också! Tycker det är häftigt samtidigt som det skrämmer mig. Tack, det hoppas jag med.
Hanna

40 Mösstanten:

skriven

Lite kusligt låter det allt. Ja mycket kusligt i vissa fall. Själv har jag inte varit med om något liknande.

41 em:

skriven

åh, jag tycker det är så himla läskigt.
Jag har varit med om att när jag bodde hemma så öppnades dörren till mina småbröders rum några gånger. Min mamma sa att det var deras farfar som kom för att titta till dem, då han dog dagen innan dem föddes. Men jag vet inte.
Jag har även varit med om att jag hittade en kvinna död, när jag jobba. Hon var här hemma i säkert 2veckor efter och då sa folk till mig att jag skulle be henne gå, kändes tramsigt att prata med någon som kanske inte egentligen va där. Men efter det försvann hon.

42 Moa Hansson:

skriven

Usch vad läskigt, jag hade blivit så rädd hehe!

43 Jennifer:

skriven

Åh va roligt & spännande! Älskar sånt här. Så roligt att du delar med dig 😃

44 Elisabeth:

skriven

Intressant läsning. Jag tror på sådant här och har själv varit med om en del.

45 Snabela :

skriven

Hua vad kusligt. Men måste ändå vara lite spännandeattfå uppleva sånt där.

Kommentera här: