Kunskap är trygghet

Godmorgon! Idag är första gången sedan semestern som jag faktiskt kom upp ur sängen direkt när klockan ringde. Jag är ju morgonmänniska egentligen och behöver mina timmar vakentid på morgonen. Barnen har precis gått till skolan, de fick amerikanska pannkakor till frukost. Mina planer för dagen:
- ett möte
- promenad med Sofia
- plugga
Jag skulle så gärna vilja sätta tänderna i Martinas böcker som jag fick hem tidigare i veckan. Men det får vänta lite. Idag är det lågaffektivt bemötande som står på schemat. Det är intressant det också. De bemötanden som ligger till grund för kapitlerna är skrämmande att läsa. Mer än en gång har jag tänkt "men hur tänkte de här?" Jag tänker inte att det egentligen handlar om att vara elak utan att personalen helt enkelt inte vet några andra sätt att hantera situationen på. De har inte rätt verktyg tänker jag.
Jag brukar tänka på det ibland vilken trygghet det ger att ha kunskap. Det är nog det drivet som gör att jag hela tiden söker nya möjligheter att lära mig nytt. Jag slås av det ibland, ju mer jag lär mer, desto mer inser jag hur lite jag kan om olika saker och hur mycket material det faktiskt finns. Tänk vilken kunskapsbank vi har byggt upp på olika sätt. Dels genom forskning men också genom människors berättelser. Man får nya infallsvinklar och sätt att hantera olika situationer. Jag tycker det är intressant!
Önskar dig en helt underbar torsdag!
 
1 Anonym:

skriven

Vad härlig dag du fick ändå! Skönt att vakna dirket när klockan ringer!! Brukar alltid vakna flera timmar innan vilket är sjukt jobbigt 😂❤️❤️

2 Sandra Bäckman:

skriven

Det är super intressant. Fick faktiskt väldigt mycket beröm av min chef för att jag jobbar på det viset.
Sen är ju funderingen, passar alla att jobba så nära andra människor?
Jag har en bok här hemma om det som maken ska läsa så småningom. Det är så bra att hoppa på olika kurser och att hela tiden utveckla sig inom ämnen som de du läser. Man blir liksom aldrig färdiglärd inom området. Det är riktigt intressant. Något so jag saknar forskning på och information om är däremot demens inom handikappsomsorgen. Hur man ska gå tillväga där, kanske skulle jag läsa till forskare 😂😂😂

3 Kamilla:

skriven

Det är sant att kunskap är både trygghet och delvis en makt man kan besitta. Började lyssna på Maria Borestius sim skriver böcker om Hälsorevolutioner med mat och antiinflammatiorisk mat mkt intressant.

Svar: Åh det låter spännande! Tack för tipset. :-)
Hanna

4 Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

skriven

Gud vad gott med amerikanska pannkakor, älskar det! :) Kunskap är verkligen viktigt!

5 Kirsi:

skriven

Jag märker också att ju mer jag lär mig om något, ju mer förstår jag att jag inte vet något alls egentligen. :) Tror att det kan vara just det som gör folk rädda för att kolla upp saker och ta reda på information. Den där känslan av att man är så begränsad till sitt eget perspektiv.

6 Www.mrskjellstrom.se:

skriven

Men vilken lyxfrukost barnen fick innan skolan
Morgonen är så skönt. Älskar de med men lägger mig alltid för sent
Kunskap är allt när man ska göra något

7 Jennysvardag:

skriven

Med mer kunskap så kan man ju även förstå på ett helt annat sätt också. Dina planer för dagen låter väldigt bra. Kan tänka mig att du är sugen på att läsa dom kokböckerna.

8 Åse:

skriven

Jag har ju ingen koll på böcker för jag är ingen boknänniska haha

9 Fröken Rödlök:

skriven

Kunskap är makt och en stor trygghet! Åh vad gott med amerikanska pannkakor till frukost =)

10 Emma:

skriven

Dom böckerna såg ju bra ut. Får hoppas du får tid att hugga in i dom snart!

11 Becka Lindhe :

skriven

Jag tackar aldrig nej till att lära mig nya saker, jag tar gärna nya möjligheter och erfarenheter!

Brukar ta tid innan man verkligen kan komma upp på morgonen efter en semester, har man semester en längre tid så sover man ju ut och ligger och drar sig... Så tar tid för kroppen att vänja sig! :)

12 jessica:

skriven

ja böcker är så härligt, vissa kan man lära sig mycket av. Just nu läser jag boken slut station rättspsyk väldigt gripanden bok

13 Jenny:

skriven

Mums, så gott med pannkakor. Hoppas dagen din varit bra. Kram

14 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

skriven

Lågaffektivt bemötande är ju väldigt på tapeten just nu. Dock vet jag att många också ifrågasätter saken, det har livet blivit som att man får bete sig hur man vill för många. Jag är alltid skeptisk till nya metoder och tänker att man ska ta delar av sådant och inte köpa ett helt koncept. Läser ni Bo Helskov ?

Svar: Ja precis, det gör vi. Tycker han har mycket intressant att säga och tycker inte att han resonerar som så att man får bete sig hur man vill. Men jag är inte färdig med uppgiften. Tänkte läsa igenom boken några gånger till för att verkligen förstå hur han tänker. Kanske att jag ändrat mig när jag är klar.
Hanna

15 nouw.com/Sannaevelyne:

skriven

Jobbar ju på förskola och har läst & lyssnat massor på/om lågaffektivt bemötande. Kluven måste jag säga... ibland ställer det till det ganska mycket också 😅 kram

16 Amanda:

skriven

Ja kunskap är ju något som alltid är bra och som man behöver. Jag tycker det är bra att det finns mycket kunskap. Och jag tycker det inte bara ska finnas ett sätt att lära ut. Utan att det är bra att du tänker att det kanske finns flera sätt än det ni får lära er :)

17 Sofie:

skriven

Jag kom också upp idag när jag skulle. De senaste dagarna har varit enormt sega och ingen energi till något. Måste ändras alltså 🙂 gott med amerikanska pannkakor 😍

18 Michelle :

skriven

Det är något speciellt med amerikanska pannkakor tycker jag :) mums va sugen jag blev på det 👌🏻

Kommentera här: