Ketojourney 2:0

Jag var så irriterad över att jag fuskade och därför indirekt tvingade mig själv att börja om. Allt som jag byggde upp och kämpade för under två månader kändes helt bortkastat. Men jag har under en vecka levt som vanligt (till och med ätit gluten, aj aj aj, min stackars mage....) Jag har verkligen provat mig fram och noga känt efter. Fördelen med att jag gjorde som jag gjorde är  att jag fått nya insikter. 
Jag lärde mig en hel del om hur min kropp fungerar. Vad händer till exempel i min kropp när jag äter mer kolhydrater? Jo, jag blir mer hungrig av kolhydrater och mer beroende av mellanmål. På min kost med mer fett är jag piggare och inte alls lika hungrig. Det saknar jag lite nu, att hela tiden känna mig mätt och inte vara så där vrålhungrig. Jag vill inte ha känslan av att vara sur och tvär på grund av att blodsockret är lågt. Jag testade mitt blodsocker för skoj skull förresten när jag var så där "låg" och jag hade inte alls lågt blodsocker utan det låg på 5,2 vilket är normalt. Med andra ord så är det inte lågt blodsocker man känner av utan att kroppen är i skriande behov av energi.
Idag börjar jag alltså om men den här gången kommer jag göra det lite annorlunda. Den största skillnaden är att jag kommer följa mitt blodsocker och jag kommer heller inte ta bort alla kolhydrater från ena dagen till den andra. Jag kommer istället börja med gluten och mejerier (ingen skillnad mot livet innan ketogen kost) pasta och ris. Rotfrukter kommer få hänga med ett tag till. Jag ska även bredda vilka grönsaker jag äter. Det blev mest broccoli, blomkål och haricot verts i förra rundan och inte undra på att man blir deprimerad av det. Det finns många grönsaker som är ketogodkända som jag i min okunskap glömt bort. Fortfarande ska jag såklart komma upp i 80% fett. Om förra vändan var lite mer hardcore så tar jag det lite lugnare den här gången och jag tror det också kommer passa bättre med min aktiva livstil att ge kroppen en chans att hänga med. Det blev en lång utläggning! Ketojourney 2:0, hänger du med mig?
 
1 Sanja:

skriven

Na ketogenoj prehrani sam dvije godine, s povremenim padovima i ponovnim usponima. Pratim https://martinajohansson.se/ i http://www.stephanieperson.com/the-ketogenic-diet/. Pratim i Vas već dulje vrijeme.
Hej från Kroatien!

Svar: Jag har koll på både Martina och Stephanie. I övrigt förstår jag inte din kommentar. :-)
Hanna

2 Sanja:

skriven

Min ketogen diet har varit i två år, med enstaka fall och återkommande. Jag har varit med dig länge nu. Detta översätts nu av Google översättare. :-)

Svar: Tack för att du skrev igen! :-) Roligt att du vill följa min resa och spännande att du ätit ketogen kost i två år. Jag tror verkligen att ketogen kost är det bästa. Kanske inte för alla men för många. :-)
Hanna

3 Sanja:

skriven

Ketogen diet är det bästa jag vet, jag har energi hela dagen, jag sover bättre, jag ser bättre ut, min hälsa är bättre. Du skriver intressant, bilderna är fantastiska, du är smart tänkande och ärlig, och jag älskar det. :-))

4 Daisy:

skriven

Åter igen du är grym, vilken själv diciplin du har , hade aldrig klarat det själv

5 Michaela :

skriven

Jag tycker det är så häftigt hur kosten påverkar kroppen så mkt. Jag menar vi alla äter ju väldigt olika, det som passar en själv helt enkelt🙂 Spännande att du ska mäta blodsockret under tiden 🙂

6 Anna svensson:

skriven

Så härligt att du startar upp igen & så intressant att läsa hur det blev och hur du mådde när du åt bara ” vanlig ” mat igen. Det är ju ett starkt tecken och för mig en liten ögonöppnare, att kanske bör jag tänka om vad jag stoppar i mig :)

7 www.nouw.com/sannaevelyne:

skriven

Tycker du gör helt rätt som lyssnar på din kropp! Skönt att du kommit med nya insikter!

8 Sofia Johansson:

skriven

Härligt att du fick lite lärdom av det hela☺️

9 Lillfoppan :

skriven

Vad bra ändå att du har lärt känna din kropp om vad det är som händer när du äter med kolhydrater. Jag skulle också vilja lära känna min kropp, men jag har tyvärr alldeles för lite koll på vad jag stoppar i mig. Du är superduktig som börjar om, spännande att lägga upp det lite annorlunda, då kanske man kan jämföra lite skillnader. Ha en fin dag! :)

10 dianasdrömmar:

skriven

Hejja dig :) kram Diana

11 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

skriven

Absolut visst följer jag med, det ska bli spännande att läsa. Hur testar du blodsockret? Har du sådant kit hemma eller hur gör du? :)

Svar: Jag kan skriva ett inlägg om det. :-)
Hanna

12 sofia:

skriven

Jag tycker verkligen att du är så duktig! Det är verkligen jobbig känsla när man fuskar men sålänge man kommer på banan igen så är det okej, det är så jag känner iaf. JAg tycker att dina middagen alltid ser så sjukt goda och frsächa ut, älskar det :)

13 Therese Carlsson :

skriven

Det är bra att du vet vad du inte kan äta utan att din mage far illa. Men jag måste fråga av nyfikenhet äter din familj samma mat du som eller gör du potatis pasta ris till dom ?

14 Sara Stödberg:

skriven

Behöver du ens fråga mig? Klart att jag hänger på! Vill ju lära mig mer, gillar att du själv hittade den positiva biten. Att du har fått nya insikter och av det skapat en ny plan. Att lära är ju att utvecklas!

15 Kamilla:

skriven

Det klan ju vara klokt att börja om och göra på annat sätt som passar dig bättre men förstår att du delvis känner att du får börja om. Härlig bild på dig i början av inlägget.

16 Amanda:

skriven

Jag tycker det låter klokt att faktiskt ta det lite lugnt och att ta bort gluten är ju bra om du inte tål det. Tror man måste få fuska och se vad som funkar för en. :) Är det något i gluten kost du saknar/önskar du kunde äta?

17 Matilda Berlin:

skriven

Men åhh! Det är verkligen ingen kost för mig, men det är så himla spännande att följa dig! Älskar att läsa dina tankar och reflektioner om hur allt påverkar kroppen. Så heja heja heja dig!! STOR KRAM <3

18 Jeanette :

skriven

Jag påbörjade lchf kost, men under påsken föll jag tillbaka :-/ Håller helt med dig, man är ju mer mätt och klarar sig längre med mer fett och mindre kolhydrater. Ska komma tillbaka på banan igen snart.

19 Marie:

skriven

Ja man mår ju bättre för att man blir mättare och då mår ju magen också bra. Ja det är lätt att göra den gröten och den mättar, https://nouw.com/sweetwords/aprilutmaning---ett-recept-jag-gillar-35769614 där har du receptet, jättegott och mättande

20 Fru Elversson:

skriven

Hoppas det kommer gå ännu bättre denna gången! Ibland behöver det verkligen ske "fel" för att man ska öppna upp ögonen och förstå hela sammanhanget och sen lättare kunna leva efter en annan livsstil, om du förstår hur ja menar? Hoppas det kommer gå bra!! Kram

21 fnulan:

skriven

Men du hjärtat, var inte elak mot dig själv. Du FUSKADE inte, du valde att äta ditt påskägg. Jag brukar se ordet fuska så negativt och det ska vi ta bort. Ibland brister det och det är okej. Och se hur mkt du har lärt dig som du själv skriver om. Det är ju jättebra. Var stolt att du snabbt kommer tillbaka igen.

22 Julia:

skriven

vad spännande jag kommer absolut följa detta. Har du blodsockermätare hemma? :)

Svar: Ja, det har jag. Har köpt på apoteket. 😊
Hanna

23 Trollkatt:

skriven

Håller med om att återfall är nyttiga just på grund av den erfarenhet de ger. Det jag reagerar starkast på, och snabbast, är socker....himmel vad dålig jag kan bli på det, med början med hjärtrusning. Trist med rotfrukterna för den del :/, vissa av dem, som polkabetan är ju som godis att äta så gott det är. Själv fuskar jag nu med spagetti på ris och majsmjöl....men träningen är igång igen iaf, för tillfället ;p.

24 Michelle :

skriven

Va tråkigt att du fuskade . Hoppas det går bättre denna gången nu då o att du inte fuskar .

25 Sara:

skriven

Hoppas du hittat något som fungerar för dig nu :) Det är bra att man kan testa sig fram lite så man kan anpassa. Lycka till nu och jag hejjar på dig!!

26 Anita:

skriven

Gott det där såg ut... :D

27 Ingmarie:

skriven

Pasta och ris förstår jag inte riktigt hur någon kan/vill äta. Blir mest som en näringsbefriad klump i magen och hela min kropp slaggar igen. (Undantag möjligtvis någon slags bönpasta alt råris) Grönsaker däremot! Fina grejer! :-)

Kommentera här: