När ord gör ont

Bilden ovan var det fina P som delade på sin Facebook-logg och jag tycker den är värd att fundera över. Tänker du alltid på vad du säger och hur du säger saker? Förr kunde jag verkligen trampa i klaveret på grund av att jag pratade först och tänkte sen. Så många gånger jag fått gå tillbaka till en person och prata med hen och förklara vad jag menade. Kanske inte så mycket för att den personen tänkte samma som jag utan mycket för min egen skull. För att jag skulle slippa fundera över om personen kanske tog illa upp.
Vad som kan vara menat som en oskyldig kommentar kan riva upp mer än man tror. Häromdagen hände det något som satte griller i huvudet på mig. Det spelar ingen roll vad det var men jag blev väldigt ledsen och det satt i ett tag. Avsändaren menade absolut inget illa utan tänkte på ett visst sätt och så kom det ut på ett annat sätt som jag inte kunde ta.
Det gäller verkligen att tänka sig för innan man pratar. Man vet aldrig vad någon har för bagage. Det som en person blir jätteledsen över kanske någon annan inte ens reflekterar över... Bara lite fredagstankar, nu ska jag mixa en mangoglass till mig. Det enda som behövs är frusen mango, honung och en liten dutt vatten.
1 Anneli:

skriven

Det är svårt när det missuppfattas det man säger eller det som kommer i skrift.. Det är värre om man har skrivit något o den andra uppfattar det på helt fel sätt. Det har jag varit med om o det är så jobbigt.

Hoppas att du njuter i den härliga värmen nu,, det gör jag =)

Ha en fin kväll o Trevlig Helg kram ♥

Svar: Mm, det gäller verkligen att tänka sig för då saker och ting verkligen kan tas på ett annat sätt än man tänkt sig. Tack för din kommentar!
Hanna

2 Mösstanten:

skriven

Bra skrivet. Viktigt att tänka sig för.

Svar: Tack för din kommentar! Jag håller med.
Hanna

Kommentera här: