Sju frågor

 Jag surfade runt och hittade ett blogginlägg som jag tycker är värt att fundera på då jag själv känner stress i mitt liv. Inte lika mycket nu som när jag pluggade men tillräckligt för att det ska störa mig. Det tar tid att komma ner i varv. Inlägget jag hittade var det här: sju frågor som ger dig mindre stress och bättre hälsa. Jag tyckte att frågorna som ställdes i inlägget är tänkvärda att fundera över så därför delar jag med mig av några av mina tankar.

1.Vad är hälsa för mig?

- Hälsa för mig är att känna mig pigg, ha energi till att vara en bra mamma och fru. Jag vill inte känna att jag vissa dagar står och sover.

2.  I vilken situation känner jag mig stressad?

- Jag känner mig stressad när det blir för mycket på en gång. Ljud kan stressa mig, att komma iväg sent till tåget likaså.

3. Vad är mitt mål med att träna/motionera?

- Mitt största mål är att ha en stark kropp som kan bära mig många år till. Hur jag tar hand om mig själv idag kommer påverka hur jag mår i det långa loppet. En bra grund behöver byggas nu. Sedan har jag sekundära mål, bli stark och smidig i min pilates och snabbare löpare.

4. Vad behöver jag göra idag för att komma ett steg närmre mitt mål?

- Jag upplever att det viktigaste är att få ordning på mina sömnvanor. Jag vill börja med mina kosttillskott igen. Argi+, Forever Therm och MSM. Aloeveran får inte glömmas och likaså rosenrot. Göra upp en plan, en lista.

5. Vad kan jag göra för att minska stressen i jobbet och i min vardag?

Vissa använder listor med alla to-do´s och jag funderar över om det är något som jag också ska börja med. Med listor får jag en bättre överblick och kan sätta check på en sak i taget. Det

6. Finns det något jag skulle kunna göra för  att få bättre söm/ återhämtningen? I så fall vad

Jag behöver komma i säng tidigare på kvällarna. Elva är för sent när jag ska upp vid fem för att kunna ta tåget.

7. Vilka tre saker skall jag ändra/lägga till/börja eller sluta göra för en bättre hälsa?

Rutiner

Sömn

Ha bestämda dagar i veckan som jag gör saker.

 

1 birgitmaria:

skriven

Bra frågor att fundera över. Och du verkar ha koll på vad du behöver göra. Det har jag med... Det är bara det där sista dvs genomförandet som inte funkar. Kanske ljuset kommer med lite mer energi :-)

Kommentera här: