Hanna

En mini kryddträdgård
Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag tyckte att plantera en slingrande murgröna var en bra idé. Jag har funderat ett tag på att gräva upp den men än så länge har det stannat vid tanken. Tidigare år har jag sått fröer och haft sommarblommor mellan lavendeln och murgrönan. Jag har inte fått tummen ur i år att göra det tyvärr.
I eftermiddags var jag och Rickard och storhandlade mat och då köpte jag citronmeliss och oregano. En bra början till min egna kryddträdgård tänkte jag. Sedan tidigare har jag även en basilika (en ganska ledsen sådan) och jag tänkte att istället för att slänga den sätter jag den i jorden istället. Det är värt en chansning tycker jag.
Som sagt, den är väldigt ledsen....
Jag gjorde lasagne ikväll och då hade jag i färsk oregano. Så gott det blev. Jag gjorde en glutenfri variant till mig med zucchini istället för lasagneplattor och så struntade jag i bechamelsåsen. Det blev så gott!
Citronmelissen tänker jag använda i bland annat citronvatten och så funderar jag över om det är gott till fisk och kyckling. Nu fattas det bara gräslök, persilja och dill så känner jag mig nöjd med mina färska kryddor.
 
 
Mösstanten

Vår basilika blev mycket gladare när den fick komma ut på balkongen. Det är härligt med egna kryddörter. Hoppas att din tar sig.

Svar: Det hoppas jag med. Än så länge ser den lika vissen ut fortfarande. Men idag har det å andra sidan varit över trettio grader.
Hanna

MALIN

Så mysigt :) Kram

Svar: Det var verkligen mysigt!
Hanna

emma

så härligt med färska kryddor/örter

Svar: Det tycker jag med. Nu hoppas jag bara på att basilikan tar sig!
Hanna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress