Superfynd och rödbetsjuice

Jag och Rickard åkte in till stan, dels för att titta på löparskor men även köpa rödbetsjuice. Vi testade båda en shot rödbetsjuice på Byrundan och då blev jag intresserad. Rickard har varit nyfiken bra länge. Rödbetor innehåller nitrat vilket i kroppen omvandlas till nitrit. Nitrit gör att musklerna i kroppen kan ta upp syret bättre. Effekten är att man orkar längre, särskilt om man håller på med någon form av uthållighetsträning.
Andra fördelar är:
- Renar kroppen då rödbetan innehåller aminosyran metionin som hjälper kroppen och dess reningssystem.
- Bättre hy
- jämnare blodscoker och minskar sötsuget. Innehåller även kostfiber.
- Det finns studier som visar att nitrat påverkar syreupptagningsförmågan och gör att kroppen behöver mindre syre. Det har effekten att man blir effektivare och uthålligare.
- Sänkt blodtryck
- Bra för immunförsvaret.
Det ska bli intressant att testa och se om det blir någon skillnad framöver.
Vi kollade även på löparskor. Jag är kär i Asics och har sprungit i det märket de senaste åren. Ikväll kände jag ändå att jag iallafall skulle testa andra skor. De första paren jag testade, Nike och Adidas passade inte på mina fötter. När jag provar skor vill jag känna det som att jag går på moln. Det ska kännas lätt och mjukt. Dessa var jag nyfiken på. Det grå paret är med rejäl stötdämpning och pronationsstöd och den rosa skon är lite mer en lättviktsskor. Av säljaren blev jag dock rekommenderad att inte ta de grå. De är mer för promenad vilket jag tyckte jag var konstigt för det stod ändå löparsko.
Till slut föll valet på dessa skor. Ett par från Saucony, lite mindre stöd än jag är van vid men jag pronerar inte så tänkte jag skulle testa. Däremot springer jag som om jag går på en catwalk med fötterna på en linje framför varandra. Skorna var nersatta 1400 i pris och hade precis den där känslan som jag efterlyser. Jag testsprang på löpbandet och behövde inte mycket tid att bestämma mig. Jag ser fram mot att springa i dem på Victorialoppet på söndag.
1 Anneli:

skriven

Hej,
Rödbetor som skall vara så nyttigt. Jag köper rödbetor och stoppar ned dem i min juicecentrifug. Till det har jag ingefära och ett äpple.
Kram, Anneli

Svar: Det låter gott. Vore smidigt att ha en centrifug och kunna göra eget.
Hanna

Kommentera här: