Kärlek till kroppen

Jag läste ett inlägg på Instagram som jag tyckte var så bra så jag ville dela det med dig. Jag delar det i sin helhet. När jag tänker efter så är det så dumt att noja över kroppen. Den är alldeles fantastisk. Jag har fått tre fantastiska barn. Jag kan döma matcher, för det mesta mer än en i veckan, träna på en nivå som jag aldrig trodde att jag skulle kunna göra.  Den förtjänar kärlek!
"Det är så lätt gjort att man bara hittar en massa fel och brister. Hittar lite åderbråck här och lite åderbråck där. Hittar celluliter både här och där. På lår och på rumpa. Ser gammal skrynklig hud som hänger slappt över knäna. Ser en tendens till valk vid magen el. så ser man och konstaterar att man redan har en och annan. Ja, ni hör ju själva hur eländigt och kärlekslöst det här låter. Vem orkar vara lycklig i ett sånt här förhållande i längden? Förhoppningsvis ska vi ju leva länge till tillsammans så då gäller det att både ge och ta lite kärlek av varandra.
Vi vänder istället på steken och så försöker vi hädanefter tänka lite positivt och konstruktivt. Så länge vi har en fungerande kropp, två starka och friska ben som lyder oss och bär upp oss, en kropp och en knopp som ställer upp för oss i alla väder så ska vi vara tacksamma. Vad spelar det då för roll att det dallrar lite här och där eller kanske t.o.m.skaver lite mellan låren?
Vi har alla tacksamt nog fått varsin kropp och vi äger faktiskt både rätten och skyldigheten att ta ett eget ansvar över vår hälsa. Hur vi väljer att vårda hälsan och ta hand om vår kropp är däremot upp till oss själva. Jag gör det på mitt sätt och jag hoppas från hjärtat att du gör det på ditt sätt."  @ojalahappyhealth
 
 
1 MADDISENJ.SE:

skriven

Underbart inlägg, peppande och sunt!!

Svar: Tack, glad att du gillar det. :-)
Hanna

2 Alexandra:

skriven

Så sant att man borde ge mer kärlek till kroppen! Jag är extremt självkritisk på alla plan och försöker verkligen att jobba bort det! Tack för bra inlägg! :)

Svar: Glad att du gillar det! .:-)
Hanna

3 Heléna:

skriven

Så bra skrivet! Det gäller verkligen att lära sig att acceptera sin kropp som den är och behandla den väl så den håller länge <3 Kram <3

Svar: Så sant!
Hanna

4 GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen:

skriven

Så sant. Jag ser på min kropp på ett helt annat sätt sedan min ätstörning. Tänk vad jag plågat den, tänk vad den fick utstå och tänk att den återhämtat sig helt och hållet från den skiten? Idag är jag sååå mån med att jobba MED kroppen istället för MOT den. Men ibland kan man behöva en påminnelse. Det är lätt att bli självkritisk. Lite för lätt tyvärr. Kram!

Svar: Jag tycker det är helt fantastiskt att läsa om din resa! Du är inspiration. Tack för din kommentar. Kram
Hanna

Kommentera här: