Alla dessa avancerade moves

När man ser min blogg eller kollar in min instagramprofil är det lätt att tro att jag bara gör en massa avancerade övningar. Som den jag visade igår till exempel. I början gjorde jag riktigt avancerade övningar men utan att förstå hur avancerade de verkligen är och hur mycket styrka och kontroll som krävs för det. Som jackknife nedan som verkligen sätter stor press på nacken. Det är inte alla som ska göra den här övningen. Men det förstod jag inte då.
23 juni 2015 togs den här bilden och jag ser min dåliga teknik. Axlarna uppe vid öronen, ingen "luft" mellan haka och bröstkort och jag kan garantera att mitt powerhouse inte var påkopplat på rätt sätt.
Jag och Linnea jobbade mycket med basics. Att hitta kontakten med rätt muskler och jag lärde mig hur man en chestlift (situp) utan att aktivera höftböjarna. (Spännande va? Det tycker jag och det tänkte jag berätta mer om i ett annat inlägg en annan dag). Hur länge man än tränat  pilates finns det alltid massor att lära sig. Basen ska inte underskattas även om det är häftigt att kunna göra svåra övningar. De blir väldigt snygga på bild också. Själva rörelsen kan man alltid lära sig att uföra utan mycket styrka men att göra det med rätt teknik och att aktivera rätt muskler är utmaningen.
Idag lärde jag mig ytterligare en cue för en helt vanlig pelvic curl och wowza!! Det var något som kändes och som verkligen gav mig grunden till att klara svårare övningar på samma tema.

Hur gör man för att inte översträcka i knäna i denna position? Det stavas hamstrings, baksida lår alltså.
När man behärskar alla föregående övningar så är detta "slutövningen". Jag fattar inte att jag blundar, jag måste ha haft en väldigt bra dag.....
Poängen med den här långa utläggningen är att utan basen kommer man inte särskilt långt. I april har jag tränat pilates regelbundet i tre år och det har verkligen varit en lång process och resa som jag tänker fortsätta dela med mig av. Det är så häftigt att titta på bilder från början. Skillnaden är verkligen enorm och jag hoppas att du vill fortsätta följa den här resan med mig!
1 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

skriven

Spännande att läsa :). Jag har förstått att jag är överrörlig så många av övningarna är sådant jag lätt klarar av, dock tror jag absolut inte att det är bra för min kropp eftersom jag aldrig någonsin får träningsvärk av sakerna :/

Svar: Det handlar inte om att få träningsvärk eller inte utan att kunna aktivera rätt muskler som är syftet med övningen. :-D Är du överrörlig så behöver du träna styrka för att balansera upp rörligheten. Men det vet du säkert redan. :-)
Hanna

2 Mikaelas Yoga:

skriven

Vilken mysig blogg du har! Såg att du kommenterat på min :) Ha det gott! <3

Kommentera här: