Legoland i två dagar

Borta bra men hemma bäst! Så är det verkligen och vid midnatt igår kom vi hem efter två härliga dagar på Legoland. Det blev femhundra bilder så jag kan såklart inte visa allt. Stugan som vi bodde i låg bara sisådär 500 meter från Legoland så på fredagen promenerade vi dit. Vi kom dit en kvart innan det öppnade så det blev en lång och otålig väntan för barnen utanför. Till slut öppnade de portarna.
Det första vi gjorde var att gå igenom Legostaden med byggnader och områden från Köpenhamn men även andra turistmål i andra länder. Till exempel så var Göta Kanal representerad.

Jag rekommenderar verkligen att man väljer en tvådagarsbiljett då området är gigantiskt och det finns så mycket att göra. Likaså att åka under lågsäsong. Förra gången vi var där så åkte vi i augusti och det var folk överrallt och kötiden var fytio minuter på de flesta ställen. Det slapp vi år. Max tio minuter fick vi vänta.
Frihetsgudinnan i Lego.

I år hade de en ny bergochdalbana med inspiration från Ninjago. Den blev en av Idas favoriter. Ett av åken satt jag och Ida i vagnen längst fram och det är en helt annan känsla att sitta där. Ida bara skrattade. Det var fler barn som hade just den karusellen som favorit så det var lång kö framförallt på lördagen så det blev inte så många åk som Ida ville. Man vill hinna med allt.
Samuel fick med mig en karusell där man sitter i en "robotarm". Innan man kliver i karusellen så väljer man vilka rörelser armen ska göra. Samuel valde nivå fem vilket är värstingprogrammet. Vi kastades runt och upp och ner och i alla möjliga riktningar. Vid något tillfälle åkte vi först åt ena hållet för att sedan kastas i full fart ner mot golvet. Gissa om jag blev rädd! Men kul var det också.
Favoriten av alla var River Splash, typ som flum rider. Här blev vi blöta men det gjorde inget då det var ganska varmt. Vi hade verkligen tur med vädret. På torsdagen var det isande kallt och vinden var inte att leka med men fredag och lördag var det riktigt fint. Perfekt ju!
Såklart finns det ett spökhus. Som med allt på Legoland så är saker inte som man tror att det ska vara. Här avslutades turen med ett fritt fall i minivariant. Kittlade härligt i magen.
Legoland från ovan. Vi kommer garanterat åka hit igen!
1 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

skriven

Åh ser ju jättekul ut :D. Vilken härlig resa ni fick göra :D. Skulle gärna vilja åka dit själv :)

Svar: Det tycker jag absolut att du ska göra om du får möjligheten. :-)
Hanna

Kommentera här: