En dag med Ida i skolan

Ida har pratat hela veckan om att hon vill att jag ska vara med henne i skolan och idag var det dags.Glad i hågen tog hon sparkcykeln och jag fick "äran" att bära hennes grejer. Vi har sån tur att bo bara sisådär trehundra meter från skolan och någon bilväg behöver inte korsas.
Skinnjackan och en av mina favorittoppar på. Dagen startade med morgonsamling och därefter fick de arbeta med plattan. Ida och kompisen gick igenom klockan och ord. Därefter var det dags för lekgrupperna där barnen på måndagen delas in i grupper som de sedan leker i inomhus på förmiddagarna. Den här stunden är alltid förutbestämd vad barnen ska leka med och idag var det inte direkt en av Idas favoriter. Hon ville helst bygga med lego men det går inte alltid att göra det. Efter leken blev det fruktstund och saga och sedan rast. Ida ville leka "legoland". Vi skulle springa runt och låtsas att vi åkte olika karuseller som finns där. Rätt så kul faktiskt. :-)
En mugg te på rasten. Det blev ganska snart alldeles för varmt att ha jackan på och jag längtade efter bara ben.
Riktig sommarvärme idag så det blev en extra lång rast för barnen. Första dagen som Ida går barbent. I april liksom. Hur underbart!
Lunchen blev nasi goreng som både jag och Ida gillade.
Det var en mysig dag tillsammans. Det märktes dock på sista lektionen att det är fredag. Det var svårt för barnen att sitta still och koncentrera sig på det som läraren gick igenom. Men när de fick sitta och jobba i sina böcker sänkte sig lugnet och efter en inte allt för lång stund var det dags för barnen att få gå hem. Det var en mysig dag!
1 Louise :

skriven

Åh va mysigt de låter. :)

2 Pauline Hurtig:

skriven

vad härligt!

Kommentera här: