Hanna

Double leg kick
Vi fortsätter på temat med extensioner och musklerna i baksida lår, men den här övningen kräver också support från hela kroppen. För att bygga upp styrkan för den här övningen är det bra att jobba med one leg kick, swimming (kommer framöver) och swan.
Ligg på mage och kinden ned i mattan. Håll ihop benen och koppla ihop händerna och placera dem så högt upp du kan på ryggen. Sänk ner dina armbågar så mycket du kan mot golvet. 
Andas in: Dra in magen och lyft upp den från mattan, förläng ryggraden och förankra pubisbenet i mattan och skapa så mycket utrymme som möjligt framför höfterna. Förläng den känslan genom kroppen och lyft benen från golvet.
Andas ut: Håll ihop benen och kicka hälarna tre gånger mot dina höfter: Böj, sträck, böj i fotleden.
Använd baksida lår för att dra hälarna så nära dina sittben som du kan. Medan du kickar ska höfterna ligga kvar i mattan. Om du får int i knäna så nöj dig med att mjukt föra knäna mot rumpan och strunta i kickarna.
Andas in: Håll ihop dina händer och sträck armarna bakom dig samtidigt som du lyfter överkroppen från mattan. Sträck ut benen rakt, precis ovanför mattan. Andas ut och återgå till startposition men lägg ner andra kinden. Repetera två gånger på varje sida. Avsluta med barnets position.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress