Superfoods - farligt eller?
Jag kan bli så arg och kan inte låta bli att fundera över hur människor tänker. Det är artiklar, länkar och så vidare där man ska vara försiktig med både det ena och andra. Jag tänker på så kallade superfoods, mat som innehåller mycket av det som kroppen behöver för att fungera optimalt.
Man kan ju tro att det nyttiga är livsfarligt. Det senaste jag stötte på var att man bara ska äta si och så mycket av chiafrön så jag googlade. Det enda negativa jag hittade var att man kan bli förstoppad av chiafrön på grund av fibrerna. Ett problem som är enkelt att undvika genom att dricka mycket vatten.
Det är galet egentligen när jag tänker på inlägg om nyttiga livsmedel som man bör vara försiktig med. Är inte det snedvridet? Hur är det inte med alkohol, tobak, godis och så vidare som orsakar så mycket beroenden, död och kostnader för samhället. Hur många människor har dött av att äta grönsaker, dricka aloevera eller av att äta vitaminer? Eller för all del chiafrön. Sätt det i relation till hur många människor som dör varje år av felmedicinering och biverkningar av traditionella läkemedel.
Att vilja leva ett nyttigt/hälsosamt liv provocerar och jag tänker att det beror på att det speglar människors egna dåliga samvete över att de inte har ork/lust/vilja att göra något annat än det gamla vanliga invanda. Förändringar är jobbigt och det tar tid innan en ny vana satt sig. Tid som många inte har lust att lägga ner.
skriven
Tror att man får använda sunt förnuft och äta allsidigt och inte överäta något, samt för min del är det fettsnålt som gäller, får dåliga värden om jag äter enligt LCHF