Smarriga lchf-frallor

Godmorgon, vad passar inte bättre än att tipsa om ett riktigt smarrigt bröd så här på morgonkvisten. Något jag verkligen saknar är just vanliga mackor. Dock så räcker det med att tänka på hur ont i magen jag får av det för att avstå. Jag letar hela tiden efter bra alternativ och så stötte jag på det här receptet hos 56kilo som jag ville testa och jag blev inte besviken. Det tog en kvart att slänga ihop + tiden i ugnen.
Du behöver till ca 6 frallor
2 ägg
2 dl fet yoghurt eller crema fraiche
3 msk smält smör eller kokosolja
1,5dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 uppvispat ägg
Börja med att vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner det smälta fettet och yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt det svälla minst fem minuter. Blir degen för fast kan du tillsätta lite vatten eller mjölk. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla bullar med blöta händer och lägg på bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och tex vallmofrön om du vill. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

1 anna:

skriven

vad gott, det ska jag testa då jag har tröttnat på de recept som jag har

2 Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

skriven

Spännande det där får jag ta och testa :D

Kommentera här: