Gotland dag 3

 När ni läser det här inlägget är vi på Tofta strand och njuter (eller jag utgår från att vi njuter iallafall. :-P) Molnen som skymde solen på förmiddagen har nu blåst bort och det är varmt som i en bakugn. En sval vind svalkar skönt.
I förmiddags åkte vi till en insjö här på Gotland med det charmiga namnet Tingstäde träsk. Barnen tyckte det var lite läskig botten (lera) men vattnet var riktigt varmt och skönt. Lite jordgubbar slank ner innan vi tog bilen till Lickershamn för att se Gotlands största rauk: Jungfrun. Dit ville varken Alex eller Ida följa med, de tyckte det såg läskigt ut.
Den tronar verkligen majestätiskt där på klippan. Namnet kommer från en sägen om en man som har en dotter. På en av sina färder har han med sig en pojke hem som slav. Pojken och flickan umgås mycket med varandra men det gillar såklart inte flickans pappa så de lyfter upp henne på toppen av rauken och lurar sedan upp pojken dit. Ifalll han kan rädda henne så får de gifta sig. Pojken antar utmaningen såklart men det slutar inte lyckligt då flickans pappa skjuter en pil genom huvudet på pojken vilket gör att både flickan och pojken störtar handlöst i havet. Ett gäng mannar försöker såklart rädda flickan men det är kört. Hon liksom pojken försvinner i vågorna.
Precis innan Lickershamn finns ett raukområde. Där fick barnen klättra av sig och vi fikade innan det var dags att åter åka till stugan för en liten paus.
Ser ni trollet? Jag fick assocciationer till Hungergames, till muttarna i delen när de är under jorden.
Det här tyckte jag var häftigt, ett vackert hjärta. Naturen är verkligen fantastisk!
 
1 Lotte:

skriven

Åååå jag ÄLSKAR verkligen Gotland!! Vi va där varje sommar som små för vi har släktingar där. Nu har jag inte varit där sen 2011 men vill dit väldigt snart igen :-)
www.lotte4.blogspot.se

2 Anna Paulsson:

skriven

Otroligt vackra bilder. Vilket härligt väder ni har. Sorglig saga. Ha nu en trevlig semester

3 Lovisa (wildisland):

skriven

Det ser ut som att ni har det alldeles fantastiskt!

Svar: Det har vi verkligen haft!
Hanna

Kommentera här: