Min och Alexanders kväll

Ikväll var det min och Alex tur att laga mat. Han önskade nudlar och kyckling och det blev mycket att skära, kyckling, morötter, paprika och purjolök.
Jag fick ett sug efter pannacotta och eftersom Alex inte hade några andra förslag så kom vi överens om att fixa det. Så enkelt ju att göra själv: grädde, gelésocker och vaniljsocker rörs ihop och sen ska det koka någon minut. Vi hällde upp i vinglas och så fick det stelna. Så galet gott!
De garnerades med färska hallon. Det vill jag plantera i trädgården nästa år. Tänk att ha egna hallon att plocka, äta direkt från buskarna solvarma och sen frysa in det som inte äts upp direkt. Mums!
Tända ljus är ett måste! Det är verkligen roligt att laga mat med Alex för det märks så tydligt hur mycket han tycker om att få vara med och göra något i köket.
1 birgitmaria:

skriven

Kul att laga mat ihop :-) Pannacotta är ju enkelt och gott. Så här i juletid kan man göra med saffran och sylt med glöfgsmak!

Svar: Funderade också på pannacotta med saffransmak men var osäker på om barnen skulle tycka om det.
Hanna

2 Lena:

skriven

Va mysigt ni haft det. Hallon är underbart gott. Jag planterade 4 buskar i höstas så nästa år kan jag förhoppningsvis stå på altanen och plocka.
Kram Lena

Svar: Åh, det vill jag med ha!
Hanna

Kommentera här: