Fikadejt & HLR

Idag på förmiddagen var jag iväg och träffade Caroline, en tjej som jag träffat via Blondinbellas blogg. Det är en sådan glad och go tjej som jag bara instinktivt gillade på en gång. Vi satt på Wayne´s och pratade om allt mellan himmel och jord. Efter några timmar var det dags för mig att sticka iväg till jobbet för utbildning: hjärtlungräddning, som är så viktigt att kunna. Vi övade kompressioner och inblåsningar, fick lite teoretisk kunskap kring hjärtstartare, vad vi ska göra om någon sätter i halsen osv. Vi fick lära oss en ramsa "Trettiotvå-mitt på". Trettio kompressioner + två inblåsningar ska man göra. Vi körde ungefär i två minuter på en docka och det är riktigt tungt. Man blir trött i kroppen. Men det viktigaste är att blir man trött ska man inte sluta utan man ska sträcka på sig och skaka kroppen och köra igen. Mikropauser är bättre än att man helt avbryter efter en kvart (tex).
Efter utbildningen tog jag en liten tupplur och sen gick vi ut i trädgården och körde volleyboll. En av Samuels kompisar kom också och var med och lirade. Det var hur kul som helst.
Nu matchtillsättning!
 
1 Erica - Stugan på fjället:

skriven

Ja, det är viktigt med HLR. Man märker att inte alla hunnit med förändringen med färre blås och mera pumpa. Bra att du lyfte det!

2 GoForFit:

skriven

Så kul! :))

sv: Tack! :)

3 Anna María:

skriven

Så himla bra med HLR. Jag har gått på det för flera år sedan, men skulle verkligen vilja gå en kurs igen för att friska upp minnet. Vill inte gärna hamna i en situation där jag vet att om jag hade kunnat HLR hade jag kunnat rädda ett liv.

Svar: Det är så viktigt att kunna HLR....
Hanna

Kommentera här: