LIU-Loppet

Ikväll var det dags att springa tävling igen med Rickard, Marcus och Benjamin. Jag satsade på att springa en mil och killarna sprang fem kilometer (på riktigt bra tider så det var kul). Som vanligt kändes uppvärmningen seg som kola och jag funderade på vad jag gett mig in i. Tankarna gick runt om jag skulle ändra och springa fem kilometer istället. Men nej, kände att jag bara skulle ändrat mig i efterhand om jag gjorde det. När vi ställt upp för start kändes det riktigt bra, kände mig pigg och laddad. Startsignalen gick och så var loppet igång. Det kändes lätt och ledig att springa och jag kände att vad kul det är.
Kanske att jag fick extra mycket fart i mina nya löparskor från Asics. Älskar det märket, det känns som att springa på moln.
Första fem kilometer gick på 25,30 men mjölksyran började komma och jag tänkte tankar som "vad skönt om jag hade fått gå i mål nu" och "lika långt till med mjölksyra hur ska det här gå". Men jag jobbade på och efter ett tag kom Rickard som sprang sista varvet med mig. Det var en bra hjälp då mjölksyran jag känt av svagt kom mer och mer och jag verkligen fick testa mitt pannben. Jag utnyttjade nerförsluten och lät benen bara rulla. Det är svårt med mjölksyra och hjärnspöken som vill få mig att sänka tempot.
.
Vid nio kilometer hade jag 48 på klockan och då levde definitivt hoppet om att komma under 55 minuter så gjorde en rejäl tempoökning med de sista krafterna jag hade kvar och tiden slutade på 52,30. Behöver jag skriva att jag är grymt nöjd och jag har aldrig sprungit milen så fort.
1 SARA EMILIA:

skriven

Så kul :)

Svar: Det var verkligen roligt. Särskilt att jag lyckades slå personbästa med så mycket!
Hanna

2 D. DeMarkey:

skriven

Så sant, så sant.. men funderar ändå på köra en ändring av blogg hehe. Vill ha ett kortare namn och är sugen på att byta bloggportal.. vet bara inte vart. Tips?

Svar: Hehe, ja bloggbyte kan vara kul. Har bara hört positivit om wordpress, sen kan du ju alltid komma till blogg.se. :-) Har haft den bloggportalen sen jag började blogga och har inget negativt att säga.
Hanna

3 Amanda Niclasson:

skriven

jag älskar verkligen att springa, men har aldrig tävlat i det. Tävlar du mycket? :)

Svar: Det blir några lopp per år men de är hemikring så det blir inte särskilt många.
Hanna

4 Men Mia! :

skriven

Grattis! En fin tid och ett starkt lopp :)

Svar: Tack! Det känns grymt bra. :-)
Hanna

5 Linda:

skriven

Jag har precis köpt exakt samma Asics som dig. Eller inte samma men likadana. :) De är supersköna det lilla jag har hunnit använda dom.

Kram Linda

Svar: Börjar man springa i Asics skor är det svårt att byta till andra märken. Testade andra också före skorna jag sen köpte men nej. Det ska vara Asics. :-)
Hanna

6 Kate:

skriven

Hallå där och tack för titt och kommentar inne hos mig! Håller med dig, ASICS, är ljuvliga löparskor...
Klarade mig inte utan en liten löprunda igår, 5 km,
och vilken härlig känsla i kroppen efteråt!!
Stort grattis till din fina tid på milrundan, bra jobbat!!
Mitt-i-veckan-kram från Kate

7 Käthes Mode:

skriven

Grattis - bra gjort!!

8 Beatrice, mamma till Robin och Jennifer:

skriven

Grymt!
Nu var det väääldigt längesen jag var ut och sprang, och jösses så jag saknar det...

9 Jennie:

skriven

Fan va duktig!!jag kämpar med att klara milen och sen vill jag ta den under en timme me.

Svar: Tack! För att bli snabbare krävs en kombination av intervaller, distans och tempopass. Lycka till!
Hanna

10 Mammatea:

skriven

Bra jobbat!

Kommentera här: