Recept: Panerad fisk
Igår åt vi panerad fisk, kokt potatis, kall sås och fräsch sallad. Enkelt och gott. Här kommer receptet.
Fyra portioner
Panering
6 filéer (idag blev det stillahavsflundra.
2 ägg
citronpeppar
ströbröd
vetemjöl
Jag brukar alltid dubbelpanera fisken. Så först lägger jag den i mjölet där jag även har haft i citronpeppar. Därefter doppas den i äggen och sist i ströbrödet. Då får man en bra panering och en god smak på fisken. Stek fisken i medelsvag värme ungefär 2½ minut per sida.
Jag gjorde en enkel kall sås på creme fraiche, lite mjölk, färsk basilika, paprika, salt och vitpeppar. Mixa ihop. Såsen är lika god varm.
Jag har fått dille på vattenmelon har det i nästan all sallad, till mellanmål, kvällsnacks och... Listan kan göras lång. Innehållet i min blandning ser ni ovan. Mums!
skriven
Men guud vad gott det ser ut! Älskar stekt fisk, så gott.
Ha en fin måndag!