Recept: Panerad fisk

Igår åt vi panerad fisk, kokt potatis, kall sås och fräsch sallad. Enkelt och gott. Här kommer receptet.
Fyra portioner
Panering
6 filéer (idag blev det stillahavsflundra.
2 ägg
citronpeppar
ströbröd
vetemjöl
 Jag brukar alltid dubbelpanera fisken. Så först lägger jag den i mjölet där jag även har haft i citronpeppar. Därefter doppas den i äggen och sist i ströbrödet. Då får man en bra panering och en god smak på fisken. Stek fisken i medelsvag värme ungefär 2½ minut per sida.
Jag gjorde en enkel kall sås på creme fraiche, lite mjölk, färsk basilika, paprika, salt och vitpeppar. Mixa ihop. Såsen är lika god varm.
Jag har fått dille på vattenmelon har det i nästan all sallad, till mellanmål, kvällsnacks och... Listan kan göras lång. Innehållet i min blandning ser ni ovan. Mums!
 

 
1 Madeleine i Texas:

skriven

Men guud vad gott det ser ut! Älskar stekt fisk, så gott.
Ha en fin måndag!

2 sandija-döv-adopterad-fotografi:

skriven

det ser gott ut!! ;D Måste prova

3 Malin:

skriven

Muuuums så gott!!

4 Elin - Livat på torpet :

skriven

Egenpanerad fisk är ju så gott!! :)

Visst är det faschinerande det där med barn och vad dom är intresserad av. Jag köpte nån docka till pojkarna när dom var mindre som dom knappt rörde. Däremot traktorer, bilar, pistoler och superhjältar har det varit det som dom lekt med.

Ingrid däremot har pussat varenda docka hon sett från det hon fattat vad det var. När hon fyllde ett fick hon sin första och den bär hon omkring massor på. Och samma som hos dig, bilarna och traktorerna leker hon inte med alls.

Spännande tycker jag att det är hur som helst att det finns "i" en redan från start, vad än genus mammorna säger :)

5 giiiiimee.blogg.se:

skriven

gott

Kommentera här: