Visbys innerstad och ringmuren
















Sista dagen var vi i Visby ända tills båten skulle gå. Vi promenerade runt ringmuren och jag beundrade stadsdelen. Små charmiga hus, ibland ihopbyggda med muren. Mycket vackra gator och det kändes verkligen som att vara i en annan tid. Kyrkoruiner och en botanisk trädgård hittar man också. Framför allt Alex var väldigt trött så vi stannade inte vid ruinerna eller trädgården men det finns verkligen hur mycket som helst att upptäcka.

Vi gick senare (efter ett mcdonaldsbesök) till Fenomenalen (ett museum med en massa olika utställningar). Fenomenalen är en teknikdel där vi får testa olika uppfinningar, tex så kunde vi göra ett EKG (kolla hjärtats arbete). Barnen var otroligt fascinerade av tekniken.

Efter fenomenalen så packade vi in oss i bilen och checkade in för att senare få åka ombord på båten. Det var nästan kuling på havet igår så det blev enorma vågor. En aningens sjösjuk också. Kunde inte gå många steg utan att vingla.... Kunde ju tro att jag druckit men så var det inte.... :-)

Jag är totalt charmad av denna vackra ö med dess karga natur, hav och klippor. Vi kommer åka dit fler gånger. Kanske inte redan nästa år men vi ska dit igen. När vi åkte hem hade vi fönsterplats så vi kunde se Gotland från havet. Meterhöga klippor ramar in där land och hav börjar. Det är rätt häftigt att Gotland för flera miljoner år sedan var ett korallrev....
1 Lorena:

skriven

mysigt!

Kommentera här: